Samsun fen | Samsun’dan gelişmemiş bodur

Türk Çekicilik Kurumu Samsun Bölüm Başkanı Kırat Futbolcu, Kavak Kaymakamı Faruk Atar’ı konuşma etti.

Ziyarette Atar ile arkadaşça fail Futbolcu, Türk Çekicilik Kurumu kendisine yaptıkları icraat için bilgelik verdi.

Topçu, eski yıllarda olduğu kadar Umum Eğitim Bilimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü işbirliğinde gençlere müteveccih misal tayyare yapım kursu açmayı planladıklarını aktardı.

Ziyaretten ve verdiği bilgilerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Atar de misil uçak kursunun ve kurs böylelikle düzenlenecek etkinliğin müspet etkilerinin olacağını anlatım etti.

Kavak’ta ulama kursu açıldı

Kavak Ahali Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğünce saz kursu açıldı.

Kavak HEM Müdürü Zekeriya Ersoy, AA muhabirine, eğitmenliğini Hasan Demir’in yaptığı kursun 300 saat sürekli olacağını söyledi.

Kursa çoğunluğu kamu personeli olmak amacıyla 15 kursiyerin katıldığını aktaran Ersoy, “Özelikle gençlerimizin gereksiz zamanlarını hayır şekilde geçirebilmeleri ve dokuncalı alışkanlıklardan korunmalarını temin etmek üzere saz kursu açtık. Kursumuz çarşamba, perşembe ve cuma günleri saat 13.00-22.00 saatlerinde yapılıyor. Kursun peşi sıra katılımcılara vesika üstelik verilecek.” dedi.

?

Mıntıka’birlikte amme personeline yer sarsıntısı eğitimi verildi

Samsun AFAD Müdürlüğü eliyle kamu alım ve kuruluşlarında afetlere ile müstacel durumlara cebin hazırlıklı olunması için yürütülen brifing ve manevra çalışmaları kapsamında zelzele eğitimi ve tahliye eğitimi yapıldı.

Bölge Belediyesi Hars Merkezi’nde planlı eğitim bilimi ve tatbikatta AFAD eğitim bilimi ehlivukuf Hedef Alçak sarsıntı, sarsıntı öncesi hazırlıklar, yer sarsıntısı çabucak ve sonrası yapılacaklar, çök fent tutun uygulaması için vukuf aktardı.

Eğitimin böylecene bina tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Havza’üstelik maden şehitleri için doğum okutuldu

Havza’dahi, Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen beyaz zehir kazasında hayatını kaybeden işçiler üzere veladet okutuldu.

Mıntıka Müftülüğü marifetiyle Kevser Camisi’nde, maden kazasında hayatını kaybeden 41 eroin işçisi amacıyla tevellüt okundu.

Mevlidin arkası sıra Nahiye Müftüsü Mehmet Temiz tarafından dua edildi.

Ziya, kazadan ve yitirilen canlardan âlem balaban çeki yaşadıklarını vurgulayarak, “Ülkemizin ekonomisi, ailelerinin rızkı amacıyla canlarını kaybeden 41 kardeşimizi gocunmak ve minnettarlık ile elgin ediyorum. Rabb’imden şehitlerimize rahmet, koygun ailelerine sabırlar vermesini niyaz ediyorum.” dedi.

Share: