KAHRAMANMARAŞ – Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Kahramanmaraş’ta gençlerle buluştu

Ekincilik ve Orman Bakanı Birim Kirişci, gençlerin dinamizmine, gücüne mümin bir hükümet olduklarını söyledi.

Kirişci, Kahramanmaraş’taki programları kapsamında DOĞRU Parti İl Toyluk Kolları Başkanlığınca Dulkadiroğlu Belediyesi Heyecan Bahçesi’nde düzenlenen “Kahramanmaraş Gençlik Buluşması”na katıldı.

Nazır Kirişci, gençlerin talebi üzerine Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla aradı.

Gençlere seslenme eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, zaman Bilecik’te dolgun açılış törenine katıldıklarını erte bile Denizli’bile açılışlar yapacaklarını belirtti.

Erdoğan, “Kahramanmaraş’ta yapacağımız toplu açılış ve mitingimizin çokça çok farklı olacağını biliyorum. Ferda Denizli’üstelik olacağım inşallah. Denizli’birlikte üstelik şişman açılışlar yapacağız. Denizli mitingimizi yapacağız ve bu şekilde peyderpey artık 14 Mayıs’a hazırlanıyoruz. 14 Mayıs’ta bile inanıyorum kim Kahramanmaraş adeta bu işin tacını partimize takacak. Sonunda tığ geleceğe yürüyeceğiz. Ara Vermek namevcut yola bitmeme.” diyerek konuştu.

Nazır Kirişci dahi gençleri gelecek adına gördüklerini ve gençlere yapılacak yatırımların kebir olduğunu söyledi.

Gençlerden feyizlenmek üzere Tarım ve Orman Bilgisizlik Konseyi’ni kurduklarını rapor eden Kirişci, “Bu konsey 10’u karı 20’si koca kalkışmak üzere galiba gözyaşı aralığındaki kardeşlerimiz. Gençliğimizin dinamizmine, gücüne mümin ayrımsız milletiz ve ulus olmakla da kalmayıp hükümetiz, iktidarız. Cumhurbaşkanımızın programlarını birlikte izliyoruz, seçme gittiği ilde gençlerle buluşuyor, gençlere atfetmiş olduğu değeri öz davranışlarıyla gösteriyor.” dedi.

Türkiye’de zamanında gençlere derece verilmediğini anlatan Kirişci, şunları kaydetti:

“(Aykırılık) Onlar daim aynı zaman yaptıkları kadar birbiriyle uğraştılar, gündemlerinde hiçbir ant bu aziz millet, vatan ve sembol olmadı. Onların gündeminde bilcümle başka şeyler oldu. Zihninizde öne intişar adlı tıpkısı batılı siyasi var mı? Aynı Merkel bayan var, o birlikte gitti. Eksantrik var mı? Namevcut. Evet demokratik usullerle girdiği bütün seçimlerde birinci fırka kendisine çıkmış ve biricik başına erk olmuş tıpkısı partinin zaman görevde olan Reisicumhur 20 yıldan beri dünya siyasetine artık cephe veren tıpkısı politikacı haline gelmişse deminden tığ bu liderle kıvanma etmeyecek miyiz? Gecesini gündüzüne katmış, uyku nedir bilmiyor, akşam ezanı Putin ile görüşüyor, devrisi sabah Macron ile henüz sonraları Biden ile görüşüyor. Dünyada hakeza tıpkı diploması trafiği örümcek kimse var mı? Yok.”

Altılı masaya eleştiri

Türkiye’deki muhalefeti eleştiren Kirişci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“12 posta toplanmışlar masanın altı, üstü tıpkısı masayı hile edemiyorlar, ’13. toplantıya kaldı’ diyorlar. Siz 13 değil, 133 yol toplansanız, sizin oradan istikrar, namzet sokak. Demincek Cumhurbaşkanımızın adaylığına takmışlar. Madem Cumhurbaşkanımızın namzet olması sizin amacıyla niteliksiz aynı proses olacaksa Cumhurbaşkanımızın adaylığına bozukluk itiraz ediyorsunuz? Mademki yenebileceğiniz bire bir aday ise illet korkuyorsunuz, aday olmasına mani olmaya çalışıyorsunuz? Siz kendiniz bire bir aday çıkaramıyorsunuz. Bizim adayımız, Topluluk İttifakı’nın adayı Sayın Cumhurbaşkanımızdır dediğimizde ‘bulunmayan onu istemeyiz’ diyorsunuz. Peki siz adaysız tıpkı seçme istiyorsunuz. Bunların kafaları çokça muğlak. Aynı şeyleri olanların kafası karışır, bunların kafalarında ayrımsız madde dahi yok.”

Öte yandan, Vekil Kirişci, program öncesinde Kahramanmaraş Tecim ve Uran Odası Başkanı Mustafa Buluntu’yu mülakat etti.

Share: