Ankara’da ‘aslan’ paniği yaşandı! Köken alelacayip artık

Ankara Gölbaşı’nda 4 bin metrekarelik arazide kurulu hususi zooloji bahçesinin ruhsatı mahalle sakinlerinin şikayeti sonucu içerideki aslan ve kaplanların kükreme sesinin herif psikolojisini bozacak derecede etken olması ve çevreye yara nişanlık yayıldığı gerekçesiyle tıpkısı süre ilk Ankara 18’inci İdari Mahkemesinin kararıyla nakız edildi. Hayvanlar bahçesine bitişik olan evlerde canlı vatandaşlar zaman zooloji bahçesinden bire bir aslanın kaçtığını kanıt etti.

“ARSLAN DEVIR KAÇSAYDI BIRÇOK KİŞİYİ ÖLDÜRÜRDÜ?”

Hayvanların hala hayvan bilimi bahçesinde olduğuna özen çeken zooloji bahçesine bitişik olan Niyazi Gürel, “Benim evimin yanındaki hayvanlar bahçesi bakımsız ve dünyada emsali sıfır bin 100 metrekare içerisinde 14 aslan, kaplan, ceylanlar, yılanlar, iguanalar. Böyle bire bir şey dünyanın tek durumunda görülmemiştir. Dün sabah arslan kaçıyor. Bu aslan çağ kaçsaydı acep kaç kişiyi öldürürdü? Yetkililere soruyorum, buranın ruhsatı tağyir oldu. İptal olmasına karşın hala bu hayvanlar bahçesi çıplak, müşteri alıyorlar. Lacerem alıyorlar? Kerem neden buna engelleme etmiyor? Neden ağız ağıza kapatmıyor? Hastalık bunları buradan almıyor? Şaşırdım, bıktım usandım bundan sonra. Hayatımız bütün tehlikede ve komşumun bahçesine gidiyor. Sabahleyin 06.20’üstelik komşumun çocuğu de korkarak resmini çekiyor. Kapik zannediyor, arslan olduğunu görünce şipşak evine kaçıyor” ifadelerini kullandı.

ASLAN DEĞİL KÖPEK ÇIKTI

Hayvanat bahçesi ortaklarından Yaşar Kaplan ise şikayet edenin yan komşusu olduğunu ve elan öncesinde üstelik mahkemelik olduklarını söyleyerek, “Taraf komşumuz bizi şikayet fail. Zaten mahkemeliğiz beyefendiyle. Buradan geçen köpeği çekmişler, öyle aslan falanca banko namevcut. Çünkü aslanlarımızın bütünü içeride. Öyle aynı görüntü bulunmayan. Polis Güçleri bile geldi, mazbata tuttu. Aslanların içeride olduğunu tayin ettiler” dedi.

“ASLANIN CIZLAM ŞANSI BULUNMAYAN”

Polis tutanağında “Aslanın dışarıda görülmediği, kafesinde olduğu görüldüğü” ifadesinin yer aldığını dile getiren Kaplan, “Aslanın kaçma şansı namevcut. ‘Aslan kaçtı, kalın kafalı geldi’ diyor. Sizce kaçan arslan köylü sağlık mi? Gelmez, kapik değil ki gelsin. Bizim burada tek köpeğin görüntüsü var” şeklinde konuştu.

Share: