Muğla’da öğrenciler matematik şenliğinde eğlenerek öğrendi

Muğla’da öğrenciler düzenlenen hesap şenliğinde hem eğelendi hem bile öğrendi.

Muğla Bili ve Müzakere Merkezi ev sahipliğinde günce yaşam problemlerinden ilham alınarak üretilen materyallerle öğrenciler için hesap atölyeleri düzenlendi.

Sekiz farklı istasyonda “eğlen, keşfet, öğren” sloganıyla gerçekleştirilen hesap şenliğinde, öğrenciler hem eğlenerek hem keşfederek matematik kazanımlarını pekiştirdi.

İlkokul 3. sınıf seviyesinden 80 öğrencinin vadi aldığı aktiflik, 80 dakika sürdü.

İl Milli Terbiye Müdürü Emre Çay, kurulan atölyelerde mütenevvi oyunları öğrencilerle oynayarak, matematiğin düzenli dünyasını keşfeden öğrencileri kutladı.

Milli Yetişek Bakanlığı eliyle başlatılan Matematik Seferberliği kapsamında Muğla’da öğretmen ve öğrenciler amacıyla projeler yürütmeye bitmeme ettiklerini belirten Öz, “matematiğin günce hayattaki yeri konusunda, öğrencilerimizde farkındalık rekzetmek namına matematik atölyeleri, hesap oyunları, hesap şenliği, sergiler, animasyonlar ve bir nice aktiflik düzenledik.” dedi.

Öz, “Eğlen, Keşfet, Öğren” sloganıyla öğrencilerde aritmetik dersine karşı ilişki ve iptila uyandıran Matematik Seferberliği etkinliklerinin yıl boyu bitmeme edeceğini kaydetti.

Share: