Muğla haberleri! Marmaris Zabıtasından Ekol Kantinlerinde Denetim

Okullarda kullanılmamış eğitim bilimi tedris yılının başlamasıyla birlikte, Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, meslek kantinlerinde denetim başlattı. Öğrencilerin elan güvenilir, mıhlı ve saf benzeri ortamda ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için yapılan denetimler sene süresince sürecek.

2022-2023 yetişek öğretim yılının başlamasının peşi sıra Marmaris Belediyesi Polis Müdürlüğü ilçe genelindeki okullarda kantin denetimi başlattı. Öğrencilerin sağlığını korumaya yönelik yapılan denetimlerde meslek kantinlerindeki mahsulat yegâne biricik incelendi. Ekipler kantinlerde ürünlerin üzerindeki etiketlerin adres ve menşeileri, azık uygunluğu, sağlıklı koşullar, fiyat etiketleri, akıbet istimal tarihleri, aş damı içi rafların ve tezgah üstlerinin temizliği ile ilişik kontroller gerçekleştirirken; okulların kantin ve yemekhanelerinde gıdaların üretim, hazırlama, ambarlama alanları ile ilişkin incelemelerde da bulundu.

SAĞLIKLI GIDA, TEMİZ KANTİN

“Dimdik besin, saf kantin” anlayışıyla meslek kantinlerini sıkça denetlediklerini belirten Zabıta Müdürü Muhittin Ergin, “Kantinler üstüne haddinden fazla düzenci davranıyoruz. Denetimlerimizde işletmecilerin kurallara uyduğunu gördük. Öğrencilerin dimdik gıdaya ulaşabilmesi amacıyla yapılan bu denetimleri yetişek – talim yılı süresince belirli aralıklarla sürdüreceğiz” dedi.

Share: