Muğla haberi | Muğla Büyükşehir Şehremini Gürün, Rustik Mahalle Posta Çalışmalarını İnceledi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, kırsal mahallelerde bitmeme eden kez yapımı, iyileştirme ve tevsi çalışmalarını durumunda inceledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 13 ilçede kırsal mahallelerin yollarını restorasyon ve genişletme çalışmalarına bitmeme ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Menteşe’de Yerkesik, Yeniköy, Çatakbağyaka, Takanak ve Denizova Mahalleleri ortada kâin 12 km’lik yolda çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgeyi mülakat eden Muğla Büyükşehir Belediye Reisi Osman Gürün’ü nöbet çalışmasından yararlanacak olan 11 Mahallenin muhtarı karşıladı. Ziyarete Başkan Gürün’ün yanı sıra Reze Belediye Başkanı Bahattin Sim, Uray Meclis Üyeleri, CHP Muğla İl Başkanı Ihtiyaç Zeybekoğlu, CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak katıldı.

17 MAHALLENİN EŞ KULLANIM YOLU YENİLENİYOR

18 milyon 150 bin TL yatırımla Yerkesik, Yeniköy, Çatakbağyaka, Matlup ve Denizova Mahalleleri’ndeki asfalt, parke istila, nöbet teşmil ve yağmur suyu çalışmaları sürerken, 12 km’lik yolun 10 km’lik kısmında asfaltlama çalışmaları tamamladı. 17 mahallenin eş kullanımını sağlayıcı posta çalışmasının birlikte ekipler, Yeniköy Mahalle merkezinde yağmur suyu enfrastrüktür ve parke taşı şümul çalışmalarını da tamamladı.

MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR

Yol çalışmaları hakkında konuşan Denizova Mahallesi sakinlerinden Emin Sümer, bu yolun çok mefret benzeri erişim güzergahı olduğunu belirterek, “İl Özel İdaresi bir zamanlar bu yolların yapılmasını istemiştik. Amma olmadı. Büyükşehir ekipleri sakır sakır dursuz duraksız çalıştı. Yolumuz beribenzer Büyükşehir Belediyesi sayesine haddinden fazla iyicene oldu. Emeği güzeşte herkese teşekkürname ederiz” dedi.

Çatakbağyaka Muhtarı Emniyetli Çakırdoğan ise “Teferruatlı yıllardır özlemini duyduğumuz kere Büyükşehir Belediyemiz marifetiyle yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diyerek konuştu.

Share: