YANLIŞSIZ Parti’li Turan, CHP’li Erbay’ın, Genel Kurulda “çekiçle cep telefonu kırmasına” tepki gösterdi

AK Öğür İstanbul Mebus Hasan Turan, CHP Muğla Mebus Burak Erbay’ın, içtimai medya ve internet haberciliğine ilgilendiren düzenlemeleri içeren yasa teklifine tepki üzere TBMM Umumi Kurulunda çekiçle cep telefonu kırmasına ilişkin, “TBMM Umumi Müesses gösteri alanı değildir.” dedi.

Turan, Divan’te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Yerleşmiş’nda Matbuat Kanunu ile Gâh Kanunlarda Uymazlık Yapan Kanun Teklifi’nin görüşmeleri sırasında şiddetli olmayan durumlar yaşandığını söyledi.

Hasan Turan, oturumu başöğretmen Sedir Başkanvekilinin, muhalefetin sürekli eylem işleyen tutumuna az buçuk de “susamış olması” neticesinde birleşimi kapattığını, bu tutumun hiç doğru olmadığını rapor etti.

“TBMM Genel Müesses eylem alanı değildir.” diyen Turan, CHP Muğla Mebus Erbay’ın çekiçle çıkıp milletin kürsüsünde iyi olmayan şekilperest ve davranışlar ortaya koyduğunu kaydetti.

Turan, “Bire Bir ülkede yalanla savaş edilmesine müteveccih yasa teklifi verilmesinden ve bu kanunun çıkarılması amacıyla çaba gösterilmesinden ki rahatsız olanaklı?” dedi.

CHP Genel Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretinde New York’tan Washington’a uçakla değil kişmiri eliyle gittiği ve 8 saat süresince bile nerede olduğunun bilinmediği yönünde sâdır haberlere işaret eden Turan, “Hastalık tayyare bileti ayrıldığı halde, uçakla gitme imkanı olduğu halde, esmer aracılığıyla gezmek tercih edildi? Bu 8 saatlik süre içre neredeydiler? Gidiş güzergahı üzerinden dahi düşünüldüğünde Türkiye’birlikte çokça bildik terör örgütü merkezinin birlikte bulunduğu mecralar var, bu güzergahlardan geçildi mi? Buralarda her yerlerde duruldu mu? Durulduysa kimlerle görüşüldü?” sorularını yöneltti.

Share: