Muğla haber… Muğla’da Cami ve İrşat mevzulu konuşma düzenlendi

Muğla İl Müftülüğü vasıtasıyla 2022 Mevlidi Nebi Haftası dolayısı ile Peygamberimiz, Cami ve İrşat Konulu Konferans düzenlendi.

Konferans Gazi Mustafa Kemal Atatürk Firez Merkezinde İhtisas ve Mesleksel Eğitim Merkezleri Kat Başkanı Dr. Abdurrahman Atmaca’un hatip olarak katıldığı Programa Muğla Vali Yardımcısı Maksat Kahraman, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri Ilmek Görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Kurşunlu Camii İmam Hatibi Yadigar Ahu Kur’an Tilavetinde bulundu. Açış Konuşmasında mevcut Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı haftanın önemine değinerek Peygamberin İrşat Faaliyetlerinde Caminin form akseptans edildiğini, Diyanet İşleri olarak çokça koca bir faaliyeti ifa ettiklerini aktardı.

2022 Yılı Diyanet İşlerli Başkanlığı tarafından Mevlidi Nebi yılı dolayısı ile hazırlanan sinevizyonun izlenmesi sonrası Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve Sunturlu Sanatlar Fakültesi Müzik Korosu işaret icrası sunuldu. Koro Şefliğini İslami İlimler Fakültesi Kur’anı Selek Kıraati Hocası Eyyub Bozlakoğlu başkanlığında seslendirilen peygamberimize sevgiyi içeren eserler izleyenlerden kül sıcaklıkölçer aldı. Konserin son kısmında Hafızlık Öğrencisi Hasan Kaan Denizin okuduğu sela ise balaban zevk topladı. Programın akıbet kısmında Kült İşleri Başkanlığı İhtisas ve Mesleki Yetişek Merkezleri Daire Başkanı Dr. Abdurrahman Atmaca Mevlidi Nebi Peygamberimiz Cami ve İrşat temasıyla verdiği Konferansta, peygamberimizin hayatından uyarma örnekleri verdi. Hayatın herhangi bir alanını sahabesiyle paylaşan ve tutarlı davranış sergileyen bire bir Peygamberin ümmeti olduğumuzu ifade fail Akkuş, Ilmek Camiası süresince dahi Peygamberi ayrımsız duruşu topluluk olması gereken irşatçılar olduklarının altını çizdi. Haftanın bu düşünceleri daha bunaltıcı hissettiğimiz ayrımsız dönme olduğunu özellikle Camiler ve Ilmek görevlileri Haftasının Mevlidi Nebi Haftası ile alay malay kutlanmasının ayrıca makro olduğunu aktardı. Program sonunda Muğla İl Müftülüğü yoluyla hazırlanan dürü Muğla Ilbay Yardımcısı Amaç Kahraman aracılığıyla mihman dil cambazı Dr. Abdurrahman Atmaca’a takdim edildi. Ilbay Yardımcısı Misyon Alp üstelik verdiği altın bilgiler üzere Atmaca’a teşekkür etti.

Izlence günün hatırası adına çekinilen fotoğraflarla sonuç buldu. – MUĞLA

Share: