Muğla haberleri… Bodrum Belediyesi, İlk Misil Planlı ‘Bodrum Turizm Forumu’na Ev Sahipliği Yapıyor

YİĞİT KAZBEK

Sürdürülebilir turizmin geleceğine husus açan Bodrum, ilk kez bu yıl planlı Bodrum Turizm Forumu’na familya sahipliği yapıyor. Bodrum Belediyesi, Bodrum Haberleşme Vakfı, Akdeniz Turizm Vakfı ve 34’üncü Amerikan Hastanesi Bodrum Cup hisse senedi birliğiyle planlı Bodrum Turizm Forumu, “Gökçe Iktisat” odağıyla başladı.

Bu yıl ilk defa planlı Bodrum Turizm Forum’u, Kempinski Barbaros Mösyö Bodrum Hotel’de acun ve Akdeniz turizmine cephe veren mukavim çokça ismi ağırlıyor. “Semavi tutum için yeniden düşünmek” başlığıyla düzenlenecek panellerde, sürdürülebilir hesaplı büyüme, kabiliyet ve bakım mükemmelliği kültürü, selen ve inovasyon ile mavi iktisat başlıkları ele alınacak.

Bodrum Belediyesi, Bodrum Enformasyon Vakfı, Akdeniz Turizm Vakfı ve 34’üncü Amerikalı Hastanesi Bodrum Cup hareket birliğiyle planlı Bodrum Turizm Forumu’nun açış konuşmasını, Muğla Büyükşehir Belediye Reisi Osman Gürün, Bodrum Şehremini Ahmet Aras, Bodrum Cup Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, Kempinski Barbaros Bay Bodrum Hotel Genel Müdürü Mehmet Doğan Irade ve Akdeniz Turizm Forumu Başkanı Tony Zahra yapacak.

BODRUM’UN GÜNDEMİ “MAVİ EKONOMİ”

Gökçe iktisat, soylu erki büyümeyi bahir aracılığıyla geçimini sağlayanların kavil kaynaklarının gelişmesini ve korunmasını desteklerken benzeri zamanda denizlerin ve bucak alanlarının çevresel sürdürülebilirliğini sağlamaya odaklanıyor. Gökçe kaynaklar amacıyla riskleri azaltmayı ve bu kaynakların üretilmesine kadar, bahir ve kıran bölgelerindeki bilcümle üretim ve pazarlama faaliyetlerini kapsamına alıyor. Bodrum Turizm Forumu’nun odağını oluşturan “Mavi tutum hakkında yeniden oranlamak” başlığına müteveccih değerlendirmeyi, turizmle ilişik global danışmanlık hizmeti veren Aptamind Partners CEO ve kurucusu Aradhana Khowala paylaşıyor.

PANELLERDE TURİZMİN GELECEĞİ ELE ALINACAK

Ulusal ve arsıulusal konuşmacıların katılımıyla yapılacak ve periyot boyu sürecek paneller şöyle:

“Gökçe ekonominin gücü”, “Akdeniz ve sürdürülebilir iktisadi nema”, “Doğru düzenlemeler, yönergeler ve Akdeniz’de Avrupa Birliği (DENIZ) ve KEZ dışı ülkeler üzerindeki potansiyel etkileri”, “Kabiliyet ve bakım mükemmelliği kültürü”, “Veri ve inovasyon güçlerini birleştirirse”, “Semavi iktisat, başarısızlıklar, zorlukları fırsata kuşatmak-bol tıpkı aplikasyon örneği olarak Bodrum.”

Share: