Mızrap operasyonunda 7’si uygulama siper memuru 13 gönül tutuklandı

Karabük merkezli 5 ilde yapılan operasyonda, Karabük T Tipi Sınırlı Ceza İnfaz Kurumu’nda hâkimiyet ve hükümözlü bulunan şahıslara maden konu mizan suçlarından yakalanan ve adliyeye gönderme edilen 22 kişiden 13’ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları ile İl Inanma Müdürlüğü Uyuşturucu Suçlarla Uğraş Ofis Müdürlüğü ve İstihbarat Idarehane Müdürlüğü ekipleri, Karabük T Tipi Vabeste Ukubet İnfaz Kurumu’nda hükümranlık ve hükümözlü mevcut şahıslara uyuşturucu ve uyaran madde sağladığı tespit edilen şahıslara yönelik yerine ameliyat başlattı. Karabük, Ankara, Afyonkarahisar, Kırşehir ve Konya’dahi gerçekleştirilen operasyonda 14’ü infaz esirgeme memuru, 8’i sivil tevessül etmek üzere 22 nefer yakalanarak gözaltına alındı.

7’si infaz siper memuru 13 can tutuklandı

Emniyette 3 çevrim süren sorguları tamamlanan 14’ü uygulama dulda memuru almak amacıyla 19 sevimli esenlik kontrolünden sonraları Karabük Adliyesine gönderme edildi. 2 infaz esirgeme memuru savcılık ifadesinin peşi sıra serbest bırakılırken 7’si uygulama himaye memuru tevessül etmek üzere 13 dirilik çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 8 zat de adli arama gibi erkin bırakıldı. – KARABÜK

Share: