Karabük merkezli uyuşturucu operasyonunda 13 sakil tutuklandı

Karabük merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, hükümlülere esrar gerçekleştirme ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında uygulama dulda memurlarının üstelik bulunduğu 22 şüpheliden 13’ü tutuklandı.

Karabük Cumhuriyet Altını Başsavcılığının talimatıyla İl Itimat Müdürlüğü Uyuşturucu Suçlarla Savaşım ve İstihbarat Şube ekiplerince, Karabük T Tipi Bağlı Ukubet İnfaz Kurumunda mahkûm ve tutuklulara eroin ve uyaran bap realizasyon edilmesine müteveccih başlatılan mesai kapsamında esbak 5 ilde gözaltına alınan zanlılardan 19’unun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Geniş asayiş önlemleri altında afiyet kontrolünden geçirilen şüpheliler, Karabük Adliyesine sevk edildi.

İl dışında gözaltına alınan 3 şüphelinin sorgusu ise Gürültülü ve Fon Bilişim Sistemi (SEGBİS) vasıtasıyla yapıldı.

Nöbetçi hakimliğe çıkarılan zanlılardan 7’si uygulama dulda memuru 13’ü tutuklandı, 5’i uygulama esirgeme memuru 7’sine adli kontrol hükümleri uygulandı. 2 uygulama koruma memuru ise savcılık sorgularının arkası sıra erkin bırakıldı.

Karabük, Ankara, Afyonkarahisar, Kırşehir ve Konya’da belirlenen adreslere geçmiş planlı operasyonda, 14’ü infaz koruma memuru 22 kaka gözaltına alınmıştı.

Adresler ve Karabük T Tipi Ukubet İnfaz Kurumunda 3 koğuşta yapılan aramalarda, 558 maden komprime, 97,96 gram hint keneviri tohumu, 2 MP3 çalar, 5 hafıza kartı, ucu sivriltilmiş 5 kabarık, tıpkısı miktar kırık eroin hap, uyuşturucu içiminde kullanıldığı değerlendirilen 2 aparat, ruhsatsız silah, 2 blöf zırh, çok sayıda komprime kapsülü, 3 şarjör, fişek ile 78 kurusıkı cebe fişeği ele geçirilmişti.

Firari tıpkısı zanlının yakalanmasına yönelik çalışmalar ise sürüyor.

Share: