Meteorolojiden kâh bölgeler amacıyla sağlam yağmur ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu akşam ile erte Marmara ve Yıldız Ege’de sıkıntı, İç Ege’nin güneyinde sağlam yağış beklendiğini bildirdi.

Hava Bilgisi Umumi Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün Marmara’nın güneyi ve Şimal Ege’de, geceleyin saatlerinden itibaren Marmara genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar ile saha meydan fırtına ve güdük mütemadi kuvvetli fırtına beklendiği bildirildi.

Rüzgarın etkisini erte öğleden sonra kaybedeceğinin hesap pusulası edildiğinin belirtildiği açıklamada sıkıntı cihetiyle meydana gelmesi muhtemel ongun ile rekiz devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar kabil olumsuzluklara karşı tetik ve tedbirli olunması gerektiği tabir edildi.

Bu akşam saatlerinden itibaren Denizli, Burdur çevreleri ile Afyonkarahisar’ın cenup kesimlerinde sağanak ve gök ses bora beklendiği aktarılan açıklamada, ferda öğleden sonradan ise Antalya’nın batısı ile Muğla’nın güneyinde sağanak ve gök ses boğanak yağışların evcil akva olacağının tutum edildiği bildirildi.

Isparta çevreleri ile Konya’nın yıldız ve batısı, Afyonkarahisar’ın doğusu, Burdur’un doğusu ile Antalya’nın doğusunda yarın sabahleyin saatlerinden sonra beklenen bora ve asuman curcunalı bora yağışların evcil sağlam olması beklendiği ifade edilen açıklamada, dangadak başat, taşkın, sebep, domestik yoğun yağışı ve yağmur takkadak sağlam rüzgar ve sıkıntı üzere olumsuzluklara alın titiz olunması gerektiğine bel edildi.

Share: