Muğla bilgi: Fethiye Belediyesi Aşılanmamış Hayvanları İçin Ormana Kayıt Götürdü

Fethiye Belediyesi eşya bulamayan yaban zooloji için ilçenin değişik bölgelerindeki ormanlık alanlara kayıt bıraktı.

Fethiye Belediyesi Katışıksızlık Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, toplanan sebze, savsaklamak ve türlü mamaları belirlenen noktalara bırakarak yaban hayatına bindi verdi. Belediye ekipleri antrparantez dağlardaki yoz göletlere akarsu takviyesi de yaptı.  Eşya veren gönüllü vatandaşların özverisiyle yapılan çalışmada, toplanan mecmu malzemeler, karışık hayatına kavuşturuldu.

“SALI PAZARINDA KALAN ÜRÜNLERİ TOPLUYORUZ”

Fethiye Belediyesi Saflık İşleri Müdürü Mahmut Bayraktar, “Melez hayvanlarını yüklenmek adına muayyen aralıklarla akarsu ve kayıt bırakıyoruz. Salı pazarında mütezayit ürünleri topluyoruz getiriyoruz. Yaban hayvanları dağlarda beslenmesi gerekiyor. Ara Sıra vatandaşlarımız çöp konteynırlarının yanlarına araç bırakıyorlar.  Maatteessüf yaban hayvanları kent içerisine giriyor ve konteynırları yıkıp içerisinde ne varsa yiyorlar. Milli Parklardan cevaz alınıp, onların göstereceği ormanlık alanlarda beslenmesi geçişsiz. Site merkezinde yırtıcı hayvan gözetmek suçtur.

“ÇANDIR HAYVANLARININ ŞEHİR MERKEZİNE GELMEMESİ İÇİN BU YÖNTEM UYGULANABİLİR”

Biz belediye namına belirli periyotlar ile melez hayvanlarına kayıt getiriyoruz. Tığ üniversiteden hocalarımızdan görüşler aldık. Aşılanmamış hayvanlarının site merkezine gelmemesi amacıyla bu formül uygulanabilir. Fakat muhtemelen bir süreden sonra bunun üstelik durdurulması lazım. Hele domuzlar kent merkezinin seçkin namına iniyorlar. Bu tehlikeye nöbet açıyor” dedi.

Share: