Mersin’deki yaralı depremzedeler o anları anlattı

Sazak’deki gaileli depremzedeler o anları anlattı

MERSİN – Kahramanmaraş depreminde Antakya ilçesinde kestirmece 17 saat depresyon altında kalan Reşit Saika, mufassal müddet beton altında ezildiğini, fakat en son katta olmanın şansıyla hayatta kaldığını söyledi. Sazak Kent Terbiye ve Araştırı Hastanesinde tedavisi bitmeme fail yanık depremzede Sebep, tekmil keyif görevlilerinin güler yüzlerinin namına bire bir yoğun verdiğini söyledi.

Kahramanmaraş depreminde enkazdan çıkarılarak Mersin’e atıf edilen yaralıların tedavileri hastanelerde devam ediyor. Sazak Site Yetişek ve Araştırma Hastanesi ise depremin olduğu önceki günden bu yana adeta bir sahra hastanesi kabilinden çalışıyor. Alelumum sağlık durumu haddinden fazla gösterişli yaralıların tedavilerinin yapıldığı hastanede, gerileme altından çıkarılan yaralıların şifa bulmaları amacıyla 7/24 çaba gider ediliyor.

Hatay’ın Antakya ilçesinde dinç 37 yaşındaki Olmuş Sebep üstelik bu yaralılardan biri. Hatay Büyükşehir Belediyesinde çalışan Saika, depreme 4 kıvrım tıpkı binanın en üst katındaki kendi evinde yakalandı. Uzun süre depresyon altında kalan Saika, 17 saatin peşi sıra Mersin’den gönüllü giden Akkuyu Nükleer Santrali şantiyesi çalışanları vasıtasıyla göçükten çıkarılarak Sazak Kent Terbiye ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

“Kısaca 17 saat bozgun altında kaldım”

Hastaneye önce gelen yaralılardan biri olan Ergin Saika, tedavisinin bitmeme ettiği sayrılarevi odasında gazetecilere izah yaptı. Sarsıntı hatırat ve sonrasında yaşadıklarını anlatan Sebep, “Kendi evimde kestirmece 16-17 saat pinpon altında kaldım. Elan sonradan Akkuyu şantiyesinden gelen ayrımsız takım, ehlivukuf değiller amma nazik aynı özveriyle bizi kurtardılar. Kardeşimle beraber gelip bizi çıkardılar oradan. 4 katlı binanın en son katındaydık. Evde arkadaşlarımla 3 kişiydik. Yatak odamdaydım. Tezelden cenin pozisyonu aldım. Sahn üçgeni oluşturmaya çalıştım ama çatı o büyüklüğünde batıl kim, üstümüzde kalan beton o üçgeni korumaya üstelik mukavemet göstermedi, o birlikte ufalandı. en son katta olduğum amacıyla anlaşılan biraz hayatta kalma şansım oldu. Benden çokça elan tafsilatlı müddet göçük altında kalanlar var. Belki bazılarının durumu benden iyidir, çünkü ego etraflı müddet betonun altında ezildim” dedi.

“Esenlik personelinin güler yüzü çok şişman gösterişli oldu”

Hastanedeki umum keyif personelinin yaklaşımlarının kendisine bunaltıcı verdiğini vurgulayan Sebep, “Bu çok balaban tıpkı kırıcı oldu; yekpare afiyet personelinin 112’den tutun cankurtaran şoförü, etibba, hemşireler, hastalanmış bakıcılar balaban tıpkı özverileri var, daim yüzleri gülüyor. Haddinden Fazla yoruluyorlar, elleri titriyor ama o güler yüzleri hiç eksilmedi” diye, hepsine teşekkürname etti.

Hastanede oğluna refakat eden 61 yaşındaki Esas Nurten Saika dahi “Şu zaman düşünecek tek öz namevcut. Bitmiş her molekül ama çok şükür demincek çocuğum elan ferah. Konuşamıyorum da. Tıpkısı ildeydik, benim evim birlikte yıkıldı ama bizimki benzeri nebze daha ongun durumdaydı. Amma çocuğum ağız ağıza çökme altındaydı. Annem ve babamı üstelik benden sonraları çıkartmışlar, şimdi onları arıyoruz. Yeğenimin eşi ve çocuğunu enkazdan yıpranmamış çıkarttılar, hayatlarını kaybetmişler” diye niteleyerek konuştu.

Zelzele bölgesinden Sazak’deki hastanelere 8 bin 290 gaileli getirildi

Öte yandan, Mersin Ağacı İl Afiyet Müdürlüğünün verilerine göre, depremin evvel gününden itibaren Sazak’deki amme ve özel parçalanmamış hastanelere 8 bin 290 çorlu getirilerek tedavi altına makbuz. Bu yaralılardan 375’in tedavileri çetin bakım servislerinde devam ederken, bin 473’ü bile yataklı serviste tedavi görüyor. Tedavileri tamamlanan 5 bin 819 yaralının ise taburcu edildiği bildirildi.

Share: