Mersin’deki çorlu depremzedeler o anları anlattı

Mersin’deki çorlu depremzedeler o anları anlattı

MERSİN – Kahramanmaraş depreminde Antakya ilçesinde yaklaşık 17 saat göçük altında artan Ergin Yıldırım, uzun süre beton altında ezildiğini, ancak en üst katta olmanın şansıyla hayatta kaldığını söyledi. Mersin Ağacı Şehir Yetişek ve Araştırma Hastanesinde tedavisi devam fail yanık depremzede Saika, yekpare afiyet görevlilerinin güler yüzlerinin namına aynı ağır sıklet verdiğini söyledi.

Kahramanmaraş depreminde enkazdan çıkarılarak Mersin Ağacı’e irsal edilen yaralıların tedavileri hastanelerde bitmeme ediyor. Mersin Ağacı Şehir Eğitim ve Araştırı Hastanesi ise depremin olduğu önce günden bu yana adeta aynı sahra hastanesi kabil çalışıyor. Genellikle afiyet durumu çok tehlikeli yaralıların tedavilerinin yapıldığı hastanede, çökme altından çıkarılan yaralıların şifa bulmaları üzere 7/24 çaba sarf ediliyor.

Hatay’ın Antakya ilçesinde tüvana 37 yaşındaki Reşit Sebep birlikte bu yaralılardan biri. Hatay Büyükşehir Belediyesinde müteharrik Saika, depreme 4 eğik tıpkı binanın en son katındaki zat evinde yakalandı. Uzun süre gerileme altında küsurat Saika, 17 saatin arkası sıra Sazak’den gönüllü giden Akkuyu Nükleer Santrali şantiyesi çalışanları yoluyla göçükten çıkarılarak Mersin Ağacı Şehir Yetişek ve Araştırı Hastanesine atıf edildi.

“Kısaca 17 saat yılgın altında kaldım”

Hastaneye ilk mevrut yaralılardan biri olan Reşit Yıldırım, tedavisinin bitmeme ettiği hastane odasında gazetecilere açıklama yaptı. Hareket anı ve sonrasında yaşadıklarını anlatan Yıldırım, “Kendi evimde kestirmece 16-17 saat bozgun altında kaldım. Daha sonradan Akkuyu şantiyesinden mevrut aynı grup, eksper değiller amma nazik tıpkı özveriyle bizi kurtardılar. Kardeşimle bu arada gelip bizi çıkardılar oradan. 4 eğik binanın en son katındaydık. Evde arkadaşlarımla 3 kişiydik. Akak odamdaydım. Müstacelen cenin pozisyonu aldım. Avlu üçgeni oluşturmaya çalıştım ama çatı o büyüklüğünde çürük ki, üstümüzde mütezayit beton o üçgeni korumaya bile direnç göstermedi, o da ufalandı. en üst katta olduğum amacıyla galiba az buçuk hayatta kalma şansım oldu. Benden haddinden fazla daha detaylı süre yılgın altında kalanlar var. Belki bazılarının durumu benden iyidir, çünkü ego uzun süre betonun altında ezildim” dedi.

“Esenlik personelinin güler yüzü çok balaban tehlikeli oldu”

Hastanedeki tekmil esenlik personelinin yaklaşımlarının namına okkalı verdiğini vurgulayan Sebep, “Bu çokça iri benzeri okkalı oldu; kamu keyif personelinin 112’den tutun cankurtaran şoförü, etibba, hemşireler, sökel bakıcılar şişman bir özverileri var, sonsuz yüzleri gülüyor. Haddinden Fazla yoruluyorlar, elleri titriyor ama o güler yüzleri on paralık eksilmedi” diye niteleyerek, hepsine teşekkürname etti.

Hastanede oğluna refakat fail 61 yaşındaki Anne Nurten Yıldırım birlikte “Şu dakika düşünecek hiçbir madde yok. Tükenik temas öz amma çokça şükür deminden çocuğum henüz gani. Konuşamıyorum de. Bire Bir ildeydik, benim evim bile yıkıldı amma bizimki bir nebze daha iyi durumdaydı. Amma çocuğum tamamen gerileme altındaydı. Annem ve babamı bile benden bilahare çıkartmışlar, demin onları arıyoruz. Yeğenimin eşi ve çocuğunu enkazdan kullanılmamış çıkarttılar, hayatlarını kaybetmişler” diye konuştu.

Yer Sarsıntısı bölgesinden Mersin Ağacı’deki hastanelere 8 bin 290 yanık getirildi

Öte yandan, Mersin İl Keyif Müdürlüğünün verilerine bakarak, depremin ilk gününden itibaren Mersin Ağacı’deki amme ve özel bilcümle hastanelere 8 bin 290 çorlu getirilerek tedavi altına makbuz. Bu yaralılardan 375’in tedavileri kilolu hizmet servislerinde bitmeme ederken, bin 473’ü üstelik yataklı serviste otama görüyor. Tedavileri tamamlanan 5 bin 819 yaralının ise taburcu edildiği bildirildi.

Share: