Mersin’deki orman yangınına engelleme sürüyor

Sazak’in Gülnar ilçesinde evvel sabahleyin başlayan ve rüzgarın bile etkisiyle Silifke ilçesindeki tıpkısı mahalleye kadar yayılan ateş, açıktan ve karadan müdahaleyle arama altına alınmaya çalışılıyor.

Gülnar’ın Büyükeceli Mahallesi Karadere mevkisindeki ormanlık alanda başlayan hararet, rüzgarın birlikte etkisiyle büyüyerek Silifke’nin Hırmanlı Mahallesi’ne büyüklüğünde yayıldı.

Mahallede değişik mevkilere sıçrayan coşkunluk dolayısıyla bir akaryakıt istasyonu, istirahat tesisi ve gâh evler tedbir üzere boşaltıldı.

Bölgede gece boyunca düzlük ekiplerinin yanı sıra geceleyin görüş ve uçuş sistemli 3 helikopterle yangına müdahale edildi.

Yeşilovacık Mahallesi’ndeki farklı noktalara sıçrayan yangına sabahleyin saatlerinde de çekicilik ve meydan ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

Ateş zımnında ulaşıma mülga Mersin Ağacı- Antalya D-400 kişmiri amacında birlikte tedbirler sürdürülüyor.

Mersin Ağacı’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi Karadere mevkisindeki ormanlık alanda güzeşte sabah henüz belirlenemeyen nedenle coşkunluk çıkmıştı. Kuvvetli rüzgarın dahi çalışkan olduğu bölgedeki yangını söndürme çalışmalarına Sazak’in yanı sıra Adana, Antalya, Karaman ve Konya’dan ekipler ile tayyare ve helikopterler bindi vermişti. Ateş, akşam ezanı saatlerinde Silifke ilçesi Hırmanlı Mahallesi’ne yayılmıştı. İki ilçede etkin olan cuşiş dolayısıyla tedbir amaçlı 303 basamak boşaltılmış, 790 yaşama boşaltma edilmişti.



Share: