Mersin Site Hastanesi acilinde depremzedelere özel departman oluşturuldu

Sazak Kent Hastanesi acilinde depremzedelere özel sektör oluşturuldu

MERSİN Kahramanmaraş’ta meydana mevrut 2 iri depremin ardından yaralanan ve Mersin Şehir Hastanesi’ne getirilen yaklaşık 6 bin depremzede otama edildi. 4 binin üstünde pestil taburcu olurken, hastanede yatanların tedavilerine bitmeme ediliyor. Baştabip Bahar Aydınlı, acilde alışılagelen hastaların yanı sıra depremzedelere bakım atfetmek üzere ayrı tıpkısı kesim oluşturduklarını belirterek, “Zira depremzedelerin derhâl esenlik tesisine ulaşması ve tedavisini alacağı alanlara dağılması gerekiyor” dedi.

Sazak, parçalanmamış birimleriyle deprem bölgesine ve depremzedelere bindi vermeye bitmeme ediyor. Bu desteklerin başında ise sağlık hizmetleri geliyor. Sazak’dahi, ilçeler dahil parçalanmamış amme ve hususi hastaneler, önceki günden bu yana deprem bölgesinden mevrut yaralılara şifa yüklemek için aralıksız yoğun tempoyla çalışıyor. Bilcümle koordinasyonun Mersin İl Esenlik Müdürlüğü vasıtasıyla yürütüldüğü çalışmalarda, yükün haddinden fazla balaban bölümü Mersin Ağacı Site Yetişek ve Araştırı Hastanesinde karşılanıyor. Tedavilere ilişkin tamlık planlamalar hastanede kurulan kriz merkezinden yönetiliyor.

“Kısaca 6 bin depremzede başvurumuz var”

Hastanede yapılan çalışmalarla ilgili son verileri paylaşan Mersin Ağacı Site Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahar Aydınlı, ivedili serviste alışılagelen vatandaşlara bakım verirken zelzele bölgelerinden mevrut hastalara dahi hizmet yüklemek amacıyla ayrı tıpkısı devir oluşturduklarını belirterek, “Çünkü depremzedelerin hemen sağlık tesisine ulaşması ve tedavisini alacağı alanlara dağılması gerekiyor. Biz bu bu tedavileri planlarken da evgin servis içindeki alanları ayrıştırdıktan sonra üstelik ailelerine yönelik de ara sıra planlamalar yaptık. Zaman itibariyle kısaca 6 bin depremzede başvurumuz var. Yemeden Içmeden depremzedeleri değil aileleri da düşünmemiz gerekiyor. Bu nedenle müstacel servis içerisinde karı kontak bürosu kurduk. Yanında da psikososyal bindi birimimiz var. Amacımız kimlikli yada kimliksiz mevrut hastalarımızın fotoğraflarını çekerek bakanlıklarımızın oluşturduğu sayfaya yükleyerek kimlik eşleşmesi yapıyoruz. Aileler kayıp olan yakınları amacıyla bize başvuruyorlar, bizde burada onlara yardımcı oluyoruz. Eğer ailede yer sarsıntısı kaygısı varsa psikososyal destek birlikte veriyoruz” şeklinde konuştu.

Ayrı bölümde birçok branştan doktorun olduğunu kaydeden Aydınlı, “O bölümlerde çetin bakıma ayrıcalı odalarımız var. Ortopedi uzmanlarımız ağız ağıza o bölümdeler. Plastik cerrahisi, nöroşirürji var. İçinde hemen depremzedelerle ilgilenen ışın bilimi uzmanlarımız var. Ultrasonlarımız doğrusu orada bekliyor” diye konuştu.

Share: