Melikgazi’de hayırhah desteği ile yapılan ‘Hisar Cami’nin temeli atıldı

Melikgazi’üstelik hayırsever desteği ile yapılan ‘Hisar Cami’nin temeli atıldı

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu:

“Vagon üretimini inşallah Kayseri’ye kazandırmış olacağız”

KAYSERİ – Melikgazi Belediyesi vasıtasıyla Anbar 19 Mayıs Mahallesi’nde iyilikçi iş adamı Mehmet Germen işbirliğiyle yaptırılacak olan ‘Hisar Cami’nin temeli atıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının arkası sıra başlayan törende küşat konuşmasını özne Melikgazi Şehremini Mustafa Palancıoğlu, “Edebiyat sonuç demlerini bu şekilde asıl atmalar ve açılışlarla gerçekleştiriyoruz. Allah nice evire çevire hizmetleri sizlerle buluşturmayı kader etsin. Kayseri’üstelik bakım çıtası erdemli. Mehmet Özhaseki Bakanımızın ve Memduh Başkanımızın bırakmış oldukları seviye erdemli olduğu amacıyla bizler üstelik o seviyeye akla yatkın olacak şekilde başka kaymakamlık belediyelerimiz ile gelişigüzel kırıcı gayret içerisindeyiz. ‘2022 yılı ana atmalar yılı olacak’ demiştik. ‘2023 yılı açılışlar yılı olacak’ demiştik. 2022 henüz bitmedi. 1 ayımız var. Bu ay içerisinde üstelik inşallah yine güzel faaliyetlerimiz olacak. Şu anda mecmu 4 modül okulumuz amade ve eğitime başladı. Onların kurdelesini keseceğiz. 3 sunum afiyet ocağımız bitti. Onların bile açılışını yapacağız. 1 sosyal yapı, 2 aksata yeri ve 2 kıta üstelik cami açılışa hazır. Zaman anne atıyoruz ama bundan sonraki 12 şerha yatırımımızın açılışını yapacağız. Kayseri’bile yapılan okullar, camiler, sağlık ocakları toplandığında Türkiye’üstelik birinci tam. Hem de çıplak meydanlık bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Yani büyükşehirlerin hepsiyle kıyaslayabiliriz. Kayseri ekol, dispanser, cami ve otopark açısından Türkiye’bile sunu aşkın hizmet veren belediye olarak, düz alıyor” dedi.

Kayseri’bile vagon üretilecek

Kayseri Azade Bölge’bile gerçekleşecek tıpkı yatırım üzerine konuşan Başbuğ Palancıoğlu, Kayseri’bile vagon üretimin yapılacağı müjdesini vererek, “Kayseri’de amiyane işi dertlenen ve bunun çözümü işçin uğraşan tıpkısı kadro var. Mehmet Özhaseki Bakanımızın kurmuş olduğu, Memduh Başkanın bitmeme ettirdiği ve şimdi bile benim başında olduğum Serbest Bölge’bile Kayseri’ye inşallah çok stratejik aynı envestisman olacak. Özhaseki Bakanımız beni aradı ve Erkin Bölge’birlikte arsamızın olup, olmadığını sordu. ‘Var sayın bakanım’ dedim. Çokça yetişkin bire bir yatırımcının olduğunu söyledi. O yatırımcıyı Kayseri’ye göndereceğini ve irtibatta kalmamı söyledi. Biz üstelik o günden bugüne yatırım sahibi ile görüşüyoruz. Geri bakanlığı aradım. Vagon üretimini inşallah Kayseri’ye kazandırmış olacağız. Kayseri’ye hakeza tıpkı yatırımın gelmesi sanayicilerimizin önünü açacaktır. Zaman yatırımı yapan hayırseverimiz ile alay malay buradayız. Biz hayırseverle ile bir nice proje yapıyoruz. Esen olsun kendisi beni aradı ve cami yaptırmak istediğini beyan etti. Bizde beş altı saha seçtik. İnşallah zaman buraya temelimizi atıyoruz. 7 buçuk milyon TL değerinde bire bir envestisman. Tanrı sanayicilerimizin sayısını artırsın. Bereketli, bereketli ve körpe kazançlar versin. Onların hayırlar yapmasını nasip etsin. Sayın Valim sizleri az buçuk yoracağız. Umum 12 parça münteha meslek, dispanser, cami, iş yeri ve içtimai tesisin açılışını önümüzdeki günlerde ve haftalarda bilcümle alay malay yapacağız” ifadelerini kullandı.

Programda konuşan DOĞRU Fırka Yerel Yönetimlerden Mesul Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Saylav Mehmet Özhaseki ise Kavim İttifakının yönettiği belediyeleri eleştirerek, “Eğer bu şehirlerin derdini çözecek, derde çare bulacak biricik proje söylesinler. Hangi yazık kim bulunmayan. Şayet istiyorlarsa İstanbul Belediyesi’nin hizmetleriyle Melikgazi Belediyesi’nin hizmetlerini yarıştıralım. ’16 milyonluk site!’ diyorlar ya, herhalde buranın bütçesinden 50 misli iri bütçeleri var. Gaziantep’te Şahinbey Belediyemiz var, kişi halinde kaza belediyesi. Yaptıklarını yarıştıralım. Şayet aşağı İstanbul veya Ankara Belediyesi bizim kaza belediyelerimizin yaptıklarından daha çok bakım yaptılarsa hep sözlerimi mankafa alacağım. Amma maatteessüf yok” şeklinde konuştu.

Konuşmaların peşi sıra yapılan yakarış ile alay malay protokol ve iyilikçi ev marifetiyle yapılacak olan caminin temeli atıldı.

19 Mayıs Mahallesi’nde yapılacak camiinin anne atma törenine, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, SELIM Öğür Yerli Yönetimlerden Mesul Genel Başbuğ Yardımcısı Mehmet Özhaseki, DOĞRU Öğür Kayseri Milletvekilleri Taner Kader, İsmail Tamer, Görüntü Nergis, İsmail Emrah Karayel, Talas Şehremini Mustafa Sarp, Kocasinan Belediye Reisi Ahmet Çolakbayrakdar, SELIM Öğür Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, hayırhah iş adamı Mehmet Hisar ve ailesi ile vatandaşlar katıldı.

Share: