Kütahya’da hekimler, ecnebi meslektaşlarına “tiroid ablasyon” eğitimi verdi

Kütahya Esenlik Bilimleri Üniversitesi Ermiş Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Işın Bilimi Biriminde görevli hekimler, domestik ve ecnebi meslektaşlarına “tiroit bezi ablasyon” ile “paratiroit ablasyon” yerine adlandırılan yakma tedavisi üstüne yetişek veriyor.

Ankara Üniversitesi Radyoloji Temel Bilgelik Dalından Doç. Dr. Dünya Üstünel, Gaziantep Şehitkamil Heybet Hastanesinden Maharetli. Dr. Gaye Patal ile Çin, Akdarı ve Tayland’dan gelen misafir hekimler, hastanenin Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Korkmaz, Dr. Öğr. Üyesi Furkan Ertürk Urfalı ve ekibinin gerçekleştirdiği tiroit ablasyon ve paratiroiüd ablasyon işlemleri eğitimine katıldı.

Korkmaz ve Urfalı, hekimlere, tiroit bezi nodüllerine ve paratiroit adenomlarına ameliyatsız otama olarak bilinen “mikrodalga ablasyon aplikasyon” yöntemi konularında doğacak teknoloji teknikleriyle uygulamalı olarak anlattı.

Doç. Dr. Mehmet Korkmaz, gazetecilere, misafir meslektaşlarının 3 el işi katıldıklarını ve gösterilen teknikleri gözetimleri dahilinde uygulama fırsatı bulduklarını söyledi.

Eğitimler böylecene hekimlerin uyguladıkları teknikler ile ilişkin sertifika alacaklarını aktaran Korkmaz, şunları kaydetti:

“Günümüze kadar bu nodüller operasyon ile tedavi edilmekteydi. Ancak bizim hastanemizde uyguladığımız ameliyatsız aşağı ayrımsız enjeksiyon deliğinden girerek lokal duyum yitimi ile hastaları tıpkı dönem taburcu ettiğimiz mikrodalga ablasyon tedavisini’ sükse ile uygulamaktayız. Teknolojik cihazların kullanılması ve bizim geliştirdiğimiz yeni tekniklerle birleştirildiğinde haddinden fazla pir sonuçlar elde ettik. Bu sonuçlar ensiz dışındaki hekimlerin ilgisini çekti. Etibba, yalnız 3 ülkeden değil dünyanın rastgele aracılığıyla terbiye amacıyla geleceklerdir.”

Konuklardan Mısırlı Dr. Omar Sameh Heidar Elaassar ise aldıkları eğitimin kendileri için hayır olduğunu anlattı.

Darı’de kullandıkları cihazlardan değişik cihazları görme şansı yakaladıklarını ifade fail Elaassar, “Burada çokça ongun benzeri altyapı var. Şifahane imkanları haddinden fazla ongun. Haddinden Fazla efdal seviyede esenlik hizmeti sunuluyor. Eğitimlerin daha tezce gerçekleştirildiğini görüyorum.” dedi.

Şifahane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Sertaş Erarslan üstelik hastanede muteber formül ve teknikler ile teknolojik imkanların değme geçen dönem arttığını dile getirdi.

Share: