Konya’da sakat nişanlısının yüzüne kimyasal bap atan caninin, ağırlaştırılmış müebbeti istendi

19 Haziran’üstelik Çumra ilçesi Bakkalbaşı Mahallesi 72125’inci Sokak’ta Merve Küçüktekin’in evine mevrut 1,5 yıl evvel ayrıldığı eski nişanlısı kontratlı leşker Çakılı Türk, “Akarsu sayacına bakacağız abla” diye niteleyerek kapıyı açtırdı. Türk, pet şişe içindeki yanıcı kimyasal maddeyi Küçüktekin’e fırlattı.

Yüzünde ve vücudunda yanıklar oluşan Küçüktekin, Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye makbuz. Olay sonrası otomobiliyle kaçan Türk, İzmir’deki birliğine dönerken, Ilgın ilçesinde polis güçleri ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Türk, emniyetteki işlemlerinin arkası sıra gönderme edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe ‘kasten yaralama’ suçundan tutuklandı.

İKİNCİ BASAMAK YANIK OLUŞTU

Cumhuriyet Altını başsavcılığı marifetiyle hesaplı anket kapsamında iddianame hazırlandı. İddianamede Sabit Türk ve Merve Küçüktekin’in 3 yıl evvel internette oyun içre tanıştığı, tıpkı süre yavukluluk süreci geçirdikleri, anlaşamama zımnında ayrıldıkları, şüphelinin bu durumu hazmedemediği içre daim Küçüktekin’i huzursuz ettiği belirtildi. Olayın lacerem gerçekleştirildiğinin dahi anlatıldığı iddianamede Küçüktekin’in yüzü, dal bölgesi ve kollarında; ten ve ten altında ikinci etap ızdıraplı oluştuğuna ve bunun yalın kat tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek, hayati od meydana getirecek şekilde olduğuna yer verildi.

ÖNCEKI TEHDİT ETMİŞ BILAHARE EVİNE GİTMİŞ

Dökülen sıvı bap zımnında Küçüktekin’in evinin çıpa kapısının boya kalıntısı üstünde erime, kalkma ve deforme olduğunun saptandığı belirtildi. İddianamede, Ankara Güllabi Kriminal Laboratuvarı’nda yapılan incelemede dökülen sıvı kimyasal maddede akva hamız olduğu ve akva asitlerin bile genelde tırmalama edici ve aşındırıcı özelliğe ehil olduğu anlatıldı. Sabit Türk’ün, 2 yıldır Küçüktekin’i huzursuz ettiği olaydan 4 dönüş evvel yıldırma mesajları attığına, 1 çevrim önce üstelik Küçüktekin’in iş yerine gittiğine ve sezinleme yaptığının kamera kaydıyla tayin edildiğine düz verildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ

İddianamede cürüm ‘bile bile yaralama’ olarak değil ‘canavarca hisle ve tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ olarak değerlendirildi. Bire Bir kişinin evin çipo kapısına kadar hasar verecek derecede olan kimyevi maddeyi yanı sıra taşımasının, hayatın cılız akışına olumsuz olduğu, şüphelinin aracını yok etmek amacıyla beraberinde bulundurduğu yönündeki beyanın üstelik tutarlı olmadığı belirtildi. Çakılı Türk’ün, ağırlaştırılmış müebbet cezaevi cezasıyla yargılanması matlup iddianame, Konya 3’üncü Aheste Ceza Mahkemesi aracılığıyla akseptans edildi.

“TÜRKİEY TARİHİNDE AZ DAHA İLK”

Merve Küçüktekin’in avukatı Aycan Ceylan, müvekkilinin tedavisinin hala bitmeme ettiğini, vücudunun iri bölümünde ızdıraplı izleri kaldığını, yaşadığı travmayı atlatmaya ve hayata tutunmaya çalıştığını belirtti. Ahu, suçun ‘canavarca hisle ve tasarlayarak isteyerek öldürmeye teşebbüs’ adına değerlendirmesinin, Merve’nin arz azından içini rahatlattığını dile getirerek “İstenen ukubet, Türkiye tarihinde neredeyse evvel diyebiliriz zira bu nev kimyevi maddeyle saldırış olaylarında genelde ‘kasten yaralama’ suçu işlemiş adına değerlendiriliyor. Cumhuriyet Altını savcısı ise tahkikat kapsamında elde ettiği delillerle alay malay bunun ‘öldürmeye teşebbüs’ olduğu kanaatine varmış ve ağırlaştırılmış müebbet mahpushane cezasına çarptırılmasını rica etmiş. Bu iddianame bir dirhem bizim içimize su serpti, rahatlattı. Töz anlamda yargının böylesi tıpkı olayın üstüne bu büyüklüğünde ciddi bire bir şekilde evirilmiş olması, bizi aynı nebze rahatlattı, diyebiliriz. Umarız kim mahkeme sürecinde de bire bir sonucu elde edebiliriz ve bu şekilde emsal bire bir karara imza atabiliriz” diye konuştu.

Share: