‘Her Caminin Benzeri Depremzede Ailesi Olsun’

‘Asrın felaketinin’ yaraları sarılmaya devam ederken Kayseri İl Müftülüğü koordinesinde Kocasinan İlçe Müftülüğü birlikte birlik imkanları ile depremzedelere hem maddi hem de manevi desteğini sürdürüyor.

Kocasinan İlçe Müftülüğü aracılığıyla yapılan desteklerle, hayırseverlerin yardımları depremzede ailelere ulaştırılmaya bitmeme ediyor. ‘Her caminin bir depremzede ailesi olsun kampanyası’ ile hareket bölgelerinden gelen vatandaşlar din görevlilerinin ayrımsız bağ ve alakaları ile yıpranmamış yuvalarına yerleştiriliyor. Kayseri İl Müftülüğü Koordinesinde hususi benzeri proje başlatan Kocasinan İlçe Müftülüğü ‘Her caminin ayrımsız depremzede ailesi olsun’ diye depremzede vatandaşlara, aileleri ile gelişigüzel kalacakları ev tahsis ediyor, maddesel ve manevi ihtiyaçlarını karşılıyor. Sancaktepe, Boztepe ve Barbaros mahallerinde bakir yuvalarına yerleştirilen depremzede aileler, ayrıca kült görevlileri marifetiyle müzakere edilerek maddesel ve manevi ihtiyaçları giderilmeye devam ediyor. Bu çerçevede depremzede aileler, evlerine bildirme mail caminin ya de Kuran kursunun görevlileri eliyle mülakat edilerek ayni ve nakdi yardımların yanında manevi hizmetler ile üstelik destekleniyor. Ahmet Koyuncu Cami İmam Hatibi Hacı Bozdağ yaptığı açıklamada; “Kocasinan İlçe Müftümüz ‘Her caminin tıpkısı depremzede ailesi olsun’ projesi çerçevesinde tığ bile depremzede olan Mevlüt amcamız ile tanıştık. Karı araştırdık ve Sancaktepe mahallemizde kâin bu evi bulduk. Buraya yerleştirdik. Kaymakamlığımıza kayıtlarını yaptırdık. İhtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Yapmaya birlikte bitmeme edeceğiz. Balaban bir imtihandan geçiyoruz. Devletimiz milletimiz el ele” dedi. Depremzede Mevlüt Ekici ise; Kahramanmaraş’ın Yeniyapan mahallesinden Kayseri’ye geldiklerini ve Kocasinan İlçe Müftülüğü’nün destekleri ile eskimemiş yuvalarına kavuştuklarını ifade etti. Ekici; depremin olduğu önce günlerde yaşadıklarını anlatırken ayn yaşlarına bilgili olamazken “Allah kimseyi hakeza felaketler ile yüz yüze bırakmasın” dedi. Boztepe’da mevcut benzeri başka depremzede ocak olan Görgülü ailesi dahi Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinden Kayseri’ye gelerek Boztepe mahallesinde kendilerine tahsis edilen evlerinde yaşamlarına bitmeme ediyor. Depremzede Izzet Aydın dahi; “Depremden bir aktarılma önce işlerimden etraf Zonguldak’a gitmiştim. Ailem Kahramanmaraş’ta depreme yakalandı. Kolaylıkla kafasız döndüm ailemin yanına. Tabi evimiz cehennem olmak için bunaltıcı hasarlı. Tanrı’a şükür birey kaybımız namevcut. Kayseri’ye geldik, beş altı aktarılma akrabalar yanında kaldık. Bilahare Tanrı razı olsun devletimiz bizlere arkalama elini uzattı. Ilmek görevlilerimiz gelişigüzel antlaşma yanımızda idi. Ev sahibi bizlere ücretsiz olarak bu evi verdi. Kaymakamlığımız, müftülüğümüz bizleri tek boydak bırakmadı. Tanrı ülkemize milletimize tıpkı henüz hakeza felaketler yaşatmasın inşallah” ifadelerini kullandı.

Bir bambaşka depremzede ailesi ise, Barbaros mahallesinde kullanılmamış yuvalarında Kocasinan İlçe Müftülüğü görevlileri tarafından ziyaret edilerek ayni ve nakdi yardımları haftalık tınlamalı periyotlarda kendilerine ulaştırılıyor. Kahramanmaraş’ın merkezinden gelen Şeref Asıl; “Kahramanmaraş’ın Doğukent mahallesinde oturuyorduk. Depremin olduğu anda canımızı zor kurtardık. Evimiz içine da girilemeyecek durumda pahal hasarlı. Çok canımız gitti. Akrabalardan kaybettiğimiz canlarımız var. Tanrı hakeza felaketleri bir henüz yaşatmasın. Çokça şükür Kayseri’ye gelir gelmez yetkililer bizlerle iletişime geçti. Elimizden tuttu, bizlere temas soy koruyucu oldu ve olmaya birlikte bitmeme ediyorlar. Esen olsunlar bize bu evi tahsis ettiler. Neye ihtiyacımız olduysa hepsini getirdiler. Tanrı devletimizden razı olsun” dedi.

Barbaros mahallesi Fatih Sultan Mehmet Cami İmam Hatibi Senet Güngör; “Depremin olduğu evvel andan itibaren daim sahadayız. Elimizden ne geliyorsa yaptık ve yapmaya de devam ediyoruz. Depremzede ailesi olan Haysiyet Asıl ile muhtarlıkta tanıştık. Barbaros mahallemizde şuana büyüklüğünde 450 depremzedemiz var. Hepsine sülale bulundu ve yerleştirildi. Bütünü ile ayrı ayrı ilgileniyoruz” şeklinde konuştu. Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Ayrıntılı üstelik yaptığı açıklamada; “Kocasinan İlçe Müftülüğü yerine tıpkısı proje başlattık. Bu proje rastgele camimizin ve seçkin Kur’an kursumuzun bire bir depremzede ailesi olsun projesi. Bu projeye Kocasinan’üstelik kâin ilmek görevlisi hocalarımız katıldı. 113 ailemiz bu proje çerçevesinde yardımlardan faydalanıyor. Bu ailelerimize maddesel ve manevi destekler veriyoruz. Öncelikle depremzede bu ailelerimize hayırseverlerimizin yardımları ile evler tutuluyor. Evlerin içine eşyalar gerçekleştirme ediliyor. Çocukları varsa meslek kayıtları yaptırılıyor. Kaymakamlığımıza bilgileri veriliyor. Elhasıl Kayserimiz bir ensar diyarı kabil. Buraya gelen kardeşlerimiz bile birer göçmen gibidir ve şefkat ile yekinmek bizlerin birincil görevidir” dedi. – KAYSERİ

Share: