Kıyıköy Belediyesindeki “algı” iddiasına ilgilendiren davada 2 maznun tahliye edildi

Kırklareli’nde İçişleri Bakanlığınca algı ve usulsüzlük iddiaları dolayısıyla görevden uzaklaştırılan Kıyıköy Şehremini Ender Neşe’in de aralarında olduğu 3’ü mevkuf 12 kişinin yargılanmasına bitmeme edildi.

Kırklareli 2. Ağır Sıklet Ukubet Mahkemesindeki duruşmaya, “algı” suçlamasıyla 4 yıldan 12 yıla büyüklüğünde mahbes istemiyle yargılanan vakfedilmiş sanıklar çarkıt Belediye Reisi Ender Sevinç, İl Umumi Meclisi Üyesi ve CHP İl Komutan Yardımcısı Çokluk T. ve esnaf Miğfer Ö. ile tutuksuz yargılanan kâh sanıklar katıldı.

Duruşmayı, Bayram’in görevden uzaklaştırılmasının peşi sıra divan üyeleri beyninde yapılan uray başkanlığı seçiminde Kıyıköy Şehremaneti Komutan Vekili seçilen Tercan Yatkın ile CHP İl Başkanı Alaaddin Güncer seyirci namına strateji etti.

Gelen belgelerin okunmasıyla başlayan duruşmada, ara sıra tutuksuz sanık ve şahitler dinlendi.

Tanık D.S, Kıyıköy Belediyesinde mimar adına fariza yaptığı süreçte gâh yapılar amacıyla tutanak tuttuğu için Bayram’in kendisini tıpkısı periyot işten kovduğunu gelecek sürdü.

Tutanaklar yüzünden sürekli Sevinç’in kendisi ile tartıştığını belirten D.S, “Ben tuttuğum tutanakları başkanlık makamına sunarım, o da gereği üzere encümene sunardı. Bire Bir günde 2. Rütbe Sit Alanı Bölgesi’nde 6-7 yapıya karşı mazbata düzenledim. Ender Sevinç ile biraz sefer gizlice inşaatlara mazbata tutmamam üzere tartıştık. Aynı nöbet üzerime sandalye fırlattığı üstelik oldu. Elan bilahare 30 Orak Ayı 2021’da beni işten çıkardı. Kendisinden şikayetçi olmuştum, 16 Şubat 2022’da de görevime iade edildim.” şeklinde konuştu.

Bayram de savunmasında, 10 aydır vakfedilmiş olduğunu ve kıygın edildiğini söyledi.

İmara yeraltı olduğu gerekçesi ile mazbata düzenlenen değme çatı için cezai işlem uygulandığını gelecek süren Sevinç, hiçbir dosyanın işlemsiz kalmadığı yönünde defans yaptı.

Bu kapsamda kimseden rüşvet irade etmediğini ve almadığını ifade eden Sevinç, “Fariza sürecimde suç unsuru oluşturacak tıpkısı özdek yapmadım. Kıygın edildim. Usa Vurma sürecinde de gördüğünüz amacıyla tutanak tutulan ve ceza kesilmemiş denen herhangi bir yere ceza kestiğim görüldü. Benim dışımda gelişen olaylar üstelik benim üzerime yıkılmaya çalışıyor.” dedi.

Sanık Tolga Ö de savunmasında, suçlamaları reddetti.

Hesabına gelen bütün paraların ticari işlemlerin karşılığı olduğunu encam süren Miğfer Ö, yanlışlık işlemediğini belirterek ve tahliyesini irade etti.

Sanık Çokluk T. ise aleyhe olan hususları akseptans etmeyerek tahliyesini istedi.

Sanık avukatlarının de savunmalarının ardından cumhuriyet altını savcısı mütalaasında sanıklar Ender Sevinç, Çokluk T. ve Tolga Ö’nün mevkufiyet halinin devamını temenni etti.

Bire Bir süre uzaklık sunulan duruşmada, murafaa başkanı sanıklardan Ender Neşe’in mevkufiyet halinin devamına, başka sanıklar Toplama T. ve Miğfer Ö’nün tahliyesine karar verildiğini açıkladı.

Davanın 24 Haziran’daki duruşmasında dosya kapsamındaki delillerin şişman oranda mecmu olması ve tutuklulukta geçirilen süre göz önüne alınarak adli kontrol hükümleri kapsamında güçlükle dışı çıkış belgesi yasağı ve kolluk kuvvetlerinde imza kovmak neredeyse tutuklu sanıklar Ender Sevinç, Çokluk T. ve Miğfer Ö’nün tahliyesine karar bırakılmış, Cumhuriyet Altını Başsavcılığının 1. Bati Ukubet Mahkemesine yaptığı itiraz konusunda yakalama kararı çıkarılan 3 sanık gene tutuklanmıştı.

İddianameden

Kırklareli’nde İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Şenlik’in de aralarında olduğu 3’ü mevkuf 12 sanık üzerine 4 yıldan 12 yıla kadar mahbes istemiyle hazırlanan iddianamede, Neşe’in bazen pres ve vatandaşların talepleri ile imara yönelik tespit edilen usulsüzlüklerin görmezden gelinmesi karşılığında algı aldığı belirtiliyor.

Alay’in imara karşıt olduğu belirleme edilen yapının yıkılmaması, yapım ruhsatı ve neşelilik projesi amacıyla izin verilmesi kabil talepler karşılığında algı istediği öne sürülüyor.

Share: