Kırşehir’de Çin’in Şarki Türkistan politikaları protesto edildi

Çin’in Gün Doğusu Türkistan politikaları Kırşehir’de, sivil topluluk kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlarca protesto edildi.

Küçük Asya Toyluk Derneği (AGD) Kırşehir Şubesi öncülüğünde, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, Kapucu Camisi önünde ayrımsız araya geldi.

Grup yerine izah yapan AGD Kırşehir Şubesi Üniversite Encümen Başkanı Yasin Yürekli, Gün Doğusu Türkistanlı kardeşlerinin yanı sıra olduklarını açıklamak üzere bire bir araya geldiklerini söyledi.

Gün Doğusu Türkistan’da Müslümanların durumlarının içler acısı olduğunu vurgulayan Yürekli, şunları kaydetti:

“Gün Doğusu Türkistanlıların birçok esas haktan yoksun bırakıldığına, gâvurluk ve baskılarla inanç ve akıl özgürlüklerinin kısıtlandığına, ruh bilimsel ve fiziksel işkencelere maruz kaldıklarına dair haberler fert yakmaktadır. Çin, Dindar Maşrık Türkistan halkının ve Çinli Müslümanların muhik taleplerini tefevvuk etmek, örtbas etmek ve bu hakların dış dünyayla irtibatlarını tahsis etmek namına farklı kimliklerin asıl türe ve özgürlüklerini yaşayabilecekleri bire bir dayanç oluşturmanın gereklerini adına getirmelidir. Ilkin Türkiye tevessül etmek üzere İslam ülkelerinin Mutekit Gün Doğusu Türkistan’ın sadık talepleri doğrultusunda Çin’e karşı gelişigüzel debi etmeleri ve rastgele platformda bu konuyu dile getirmeleri gereklidir.”

Share: