Kırşehir Belediye Reisi Ekicioğlu, Kasıt Mumcu Ihtifal Etkinliğine Katıldı

CHP Kırşehir İl Başkanlığı aracılığıyla Kasıt Mumcu Matbuat Anıtı’nda planlı ihtifal etkinliğine katılan Kırşehir Belediye Reisi Selahattin Ekicioğlu, “Demokrasimizin gelişmesi üzere zaman ihtiyacımız olan özdek, Murat Mumcu kadar yürekli ve araştırmacı gazetecilerin sayısının artmasıdır” dedi.

Zaman saat 12.00’dahi Kırşehir’deki Uğur Mumcu Anıtı önünde planlı anma etkinliğine Kırşehir Şehremini Ekicioğlu bile katıldı. CHP Kırşehir İl Başkanı Hüseyin Çakmak’ın Garaz Mumcu’nun hayatı ve gazeteciliğini anlattığı konuşmasının peşi sıra söz düzlük Başbuğ Ekicioğlu, konuşmasında şunları söyledi:

“24 Eş 1993’te katledilen demokrasi savunucusu gazeteci edip hemşehrimiz Hedef Mumcu hümanist, karşılık, mutlak ve insani tıpkı yaşamı savunuyordu. Kasıt Mumcu, gazetecilik patika ilkeleri doğrultusunda lacerem gazetecilik yapılacağının yer gani örneklerinden biri yerine kalplerimizdeki yerini korumaya devam ediyor. Garaz Mumcu, halktan ve demokrasiden yana üs bire bir gazeteciydi. Onun ‘Bilgi sahibi olmadan düşün sahibi olunmaz’ sözünü bugün haddinden fazla daha mebzul anlıyoruz. Bugün ülkemizde, değme alanda olduğu gibi gazetecilik mesleği üstelik print aynı sınavdan geçiyor. Görevi gerçekleri aktarmak olan gazetecilik; yalanı, iftirayı gelişim edinmiş görünüyor. Demokrasimizin gelişmesi için zaman ihtiyacımız olan husus, Tasavvur Mumcu üzere külhanbeyi ve araştırman gazetecilerin sayısının artmasıdır.

Gazeteciler müstakil, korkusuz olsunlar ki hukuksuzlukları, adaletsizlikleri, yolsuzlukları yazabilsinler. Bugün mutlak gazeteciliğe gelişigüzel zamankinden çok ihtiyacımız var. Hepinizin bildiği üzere Kasıt Mumcu, Kırşehir’üstelik dünyaya geldi. Bu da hepimiz amacıyla büyük aynı haysiyet kaynağıdır. Uğur Mumcu, ülkemizin çok cesim tıpkısı aydınıydı. Aydınların dahi yer şanlı özelliği ise öngörülü olmalarıdır. O, yıllar öncesinden bir nice konuda uyardı herkesi. Hoppadak onun yazdıkları okunsa ve uyarıları dikkate alınsaydı yakın zamanda ülkemizde yaşanan bir nice külfet, öfke yaşanmazdı.

Hedef Mumcu, Ulu Önder Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün da dediği kabilinden ‘gördüklerini, bildiklerini, duyduklarını’ patika ilkeleri doğrultusunda ve halktan yana halisane yazdı. İnsanca yaşamın savunucusu nazik gazeteci Maksat Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 30. yılında tıpkısı yol elan nazikâne ve özlemle anıyorum.”

Konuşmaların peşi sıra Erek Mumcu Basın Anıtı’na karanfiller bırakıldı.

Share: