KIRIKKALE – İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılması ihtarname edildi

İsveç’te Kur’an-ı Verimli’in yakılmasına, Kırıkkale ve Kırşehir’deki sivil topluluk kuruluşlarınca aksülamel gösterildi.

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı’nda planlı etkinlikte, Kur’an-ı Verimli okundu, tekbir getirildi.

Kol yerine basın açıklamasını okuyan Murathan Önder, Müslümanların İslam’ın mübarek değerlerine saldırmaktan çekinmeyen yıldırıcı ablacı gün batısı dünyası ve destekçilerine geçit vermeyeceğini belirterek, dinine ve değerlerine kıyamete kadar eş çıkacağını söyledi.

Müslümanların kutsalı söz konusu olduğunda hep dünyanın, özellikle batının üç maymunu oynadığına dikkati çekici Önder, şöyle konuştu:

“Müslümanlar yerine nereden ve kimden geldiği fark etmeksizin Kur’an-ı Ahi’e yapılacak seçme makule saldırıya cebin uğraş edeceğiz. Kur’an-ı yakma girişiminde bulunan hadsize, İsveç Hükümetine ve onlara çanak tutan tüm mağribî emperyalistlere sesleniyoruz, bu çabanız boşunadır. Hz. Adem’den bu yana Allah’a ve dinine düşmanlık yapanlara bu dünyada rüsvaylık düştü, ahirette dahi eziyet onları kuşatacaktır. Siz da bu dağ sonuçtan kurtulamayacak ve kaçamayacaksınız.”

Kadro açıklamanın arkası sıra dağıldı.

Öte yandan, Küçük Asya Bilgisizlik Derneği Kırıkkale Şubesi üyeleri da Fer Camisi’nde akşam namazı çıkışa yaptıkları basın açıklamasıyla Kur’an-ı Eli Açık’in yakılmasını protesto etti.

Share: