Kılıçdaroğlu’ndan Avrat Adayları Sübvansiyon Derneği’ne mülahaza: Kadınları örgütleyin, öz adaylarını çıkarsınlar

CHP Genel Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu, FELEK Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Karaoğlu ile beraberindeki 11 yabanlık yönetim kurulu ve bölüm başkanlarından oluşan heyeti CHP Genel Merkezi’nde akseptans etti. Heyete, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka zevcelik etti.

Görüşmede eş hareketinin tüvana olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılıçdaroğlu, aile kadınlarına ve dikici kadınlara alelhusus iyileşmek gerektiğinin altını çizdi. Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde yapacaklarını şöyle anlattı:

“Sülale Destekleri Sigortası projemiz kapsamında kadınların kazançlı özgürlüğe kavuşmasını sağlayacağız. Tarım sektöründe çalışan kadınların ve gençlerin içtimai güvenlik primlerini yatıracağız, böylece vakti geldiğinde tekaütlük hakkı elde edecekler. Dizge doğduğu yerde doyabilecek, çiftçi köyünde bol bolamat içinde, hayat zarfında yaşayacak. Içtimai kerem olmanın gereğini hesabına getireceğiz. Ayrıca boşandıktan bilahare kazançlı ağırlık dallı güllü kadınlar amacıyla ‘Yeni Başlangıçlar Fonu’ oluşturacağız. Karı istihdamını çoğaltmak üzere teşvikler uygulayacağız. Kadının üzerindeki hizmet yükünü almak üzere yetiştirme yurdu sayısını arttıracağız.”

KARAOĞLU: HİÇ KADIN MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAYAN 20 İL VAR

Karaoğlu, CHP’nin eş istihdamını arttıracak ve kadını güçlendirecek projelerini yakından izlem ettiklerini belirtti. En koca taleplerinin siyasette kıymet katakulli olduğunu kaydeden Karaoğlu, “Eşitsizliğe gelişigüzel serencam verelim” dedi. Karaoğlu, şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca on paralık eş saylav çıkarmayan 20 el bulunuyor. Bu iller; Kırklareli, Karabük, Sinop, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin, Ardahan, Erzurum, Adıyaman, Kilis, Osmaniye, Karaman, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Burdur. Biz bu kentlerin toprak ve ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek, farkındalık çalışması çalmak istiyoruz. Bu konuda sizin desteğinize ihtiyacımız var. CHP haddinden fazla güzel tıpkısı öğür ve Türkiye amacıyla kritik tıpkısı öneme sahip. Birlikte akıntı ederek bu eşitsizliği ortadan kaldırabiliriz.”

KILIÇDAROĞLU: ÖRGÜTLENMENİN ÖNÜNDEKİ BÜTÜN ENGELLERİ KALDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

Kılıçdaroğlu, talepleri dinledikten bilahare, “Tığ kadınların Meclis’te fiyat temsili üzere yasa teklifi hazırlayan bir partiyiz. Eşitlikten yanayız. Fakat bu illerin bazılarında CHP’nin tek saylav bulunmayan. Kadınları örgütleyin. Kadınlar düzenli gücüyle kişi kadın adaylarını çıkarsın, aday olmaya türe kazansınlar. Lütufla değil, buyuru ortaya koyarak mebus olabilirler. Teşkilatlanma sürecine ulama kucak. Sonuç seçimlerde karı kocabaşı sayısındaki artım ne büyüklüğünde imge vericiydi. Mebusluk amacıyla birlikte tıpkısı olanaklı. Kadınların düzenli gücünü çokça önemsiyoruz. Bu aydan itibaren karı üyelerimizden aidat almaya sonuç verdik, örgütlenmenin önündeki hep engelleri kaldırmaya çalışıyoruz” dedi.

Belediye hizmetlerinin kadın örgütlenmesi üzerindeki müspet etkisine değinen Kılıçdaroğlu, “İllerin kültürel yapıları çok oylumlu. Erzurum’birlikte tıpkısı kitap kafe açılmasını istemiştim. Tıpkısı belediyemiz yardımıyla Erzurum’bile açılan pusula kafe gençlerin ve kadınların uğrak noktası oldu. Alelhusus güre kadınlara istihdam sağlayıcı bu kafede gençler çayını, kahvesini içip kitabını okuyabiliyor. Şanlıurfa’bile, Aksaray’dahi, Kayseri’üstelik, elhasıl mutluluk genelinde bu uygulamayı yaygınlaştıracağız” diyerek konuştu.

NAZLIAKA: AK PARTİ GİDECEK EŞİTLİK GELECEK

Nazlıaka bile “Rüçhan hedefimiz; ‘Şuradan iki kadın bakan gelsin şöyle simgesel olarak’ diyen, avrat siyasetçiyi ‘sembol’ gibi gören anlayışı değişmek. Değer benzeri Türkiye kurmak. AKP gidecek, eşitlik gelecek” ifadelerini kullandı.

Share: