18 yaşındaki genci darbederek öldürdükleri gerekçesiyle 6 zanlı tutuklandı

Adana’nın minval Seyhan ilçesinde, 18 yaşındaki gencin işkence edilerek öldürülmesiyle ilişik gözaltına alınan 11 şüpheliden 6’sı tutuklandı.

Küçükdikili Kozalak Mahallesi’nde 28 Kasım’de, Ağa Beytekin’in (18) darp ve eziyet edilip bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin soruşturmada bakir bilgilere ulaşıldı.

Buna bakarak, Ağabey Beytekin’in, 14 Kasım’de pompalı tüfekle acı açıp 2 kişiyi yaraladığını öne süren Delice K, yeğenleri M.K. (17) ve Kişi P. (18) ile arkadaşları Ahmet Serkan C. (19), genci Baraj Caddesi’nde silahla yıldırma edip kaçırdı.

Daha sonradan bu kişiler ve ara sıra şüphelilerin, Beytekin’i bire bir lüp müştemilatında hortum, patak ve bastonla darbedip bıçakla yaraladığı saptandı.

Beytekin’in aldığı yaraların ardından baygıntı geçirmesi konusunda şüpheliler, önceki telefonla polisi arayıp silahla cerh olayının zanlısını yakaladıklarını ve kendilerine teslim edeceklerini söyledikleri, daha sonra da durumu esenlik ekiplerine bildirdikleri öğrenildi.

İl Itimat Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Kürsü Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmada Beytekin’in kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmesiyle ilgili 11 şüpheliyi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin arkası sıra adliyeye sevk edilen zanlılardan Elif K. ve Adlar K. ile Hacı Ç, Yunus G. ve Mahmut G. savcılık sorgusunun arkası sıra başıboş bırakıldı. Gümrük Kolcusu barış ceza hakimliğine çıkarılan Delimsirek K, Mehmet K, Musa K. ve M.K. ile Er Kişi P. ve Ahmet Serkan C. tutuklandı.

Olay

Küçükdikili Koza Mahallesi’nde 28 Kasım’dahi kimliği belirsiz kişilerce darbedilerek yaralandığı öne sürülen Ağabey Beytekin, ambulansla kaldırıldığı hususi hastanede hayatını kaybetmişti.

Share: