Kaybolma 2 kişinin kontrol çalışması hakeza görüntülendi

Kayıp 2 kişinin arama çalışması hakeza görüntülendi

ADIYAMAN – Adıyaman’de selin vurduğu Tut ilçesinde kaybolma iki kişinin bulunması için planlı çalışmalar ve sel bölgesi dron ile görüntülendi.

Esbak başlayan kötü yağış Adıyaman’ın Tut ilçesinde sele döndü. Ömerova Deresinin taşması nedeniyle oluşan yeğin önüne büyük kayaç parçalarını katarak ilerledi. Sabaha alın sel suları derenin yanı sıra mevcut konteyneri sürükledi. Konteynerde kalan 4 yabanlık eş suya kapıldı. Konteynerde kâin Selma Sarıkaya’nın donmuş bedenine konteynerden yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta kâin Kaza konutunun doğru bulundu. Kayıp kişilerin bulunması üzere ekipler seferber edildi. Güllabi Arama ve Kurtarma ve AFAD ekipleri başta atılmak için haddinden fazla sayıda ekip bölgede kontrol çalışması yürüttü. Olaydan kestirmece 9 saat sonradan Selma Sarıkaya’nın kızı Emine Sarıkaya’nın cansız bedenine gene ayrımsız bölgede ulaşıldı. Ekipler zayi iki kişinin bulunması üzere çalışmalarını sürdürüyor. Kaybolma kişilerin birlikte dereden taşan kaya ve balçık yığınlarını likidasyon çalışması de devam ediyor. Ekiplerin temizleme ve taharri çalışması dron ile görüntülendi.

Tut ilçesine İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ilçeye gelerek incelemelerde bulundu.

Share: