Kastamonu’da eğitim bilimi sendikaları okul başöğretmen yardımcısına bıçaklı saldırıyı kınadı

Kastamonu’dahi eğitim sendikaları, eş basın açıklamasıyla okul müdür yardımcısına bıçaklı saldırıyı kınadı.

“Eğitimciye Şiddete Dur Birlikte” sloganıyla olayın gerçekleştiği Sepetçioğlu Mesleki ve Ustalık Anadolu Lisesi önünde bire bir araya mevrut Eğitim-Tıpkı-Sen, Eğitim Bilimi-İş, Terbiye-Sen, Türk Eğitim Bilimi-Sen, Eğitimin Gücü Sen ve Hürriyetçi Terbiye Sen üyeleri, kuma basın açıklaması yaptı.

Eğitim Bilimi-Bire Bir-Sen Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, takım hesabına yaptığı açıklamada, geleceğin gönül edildiği öğretmenlere müteveccih saldırıların artarak bitmeme ettiğini söyledi.

Öğretmene korku sorununun, en anne meselelerinden biri haline geldiğini anlatım fail Sancaktaroğlu, şöyle konuştu:

“Sınıfların aptal tahtayla, öğrencilerin tablet bilgisayarla buluşturulduğu ülkemizde, geleceğimiz olan çocuklara bilgi, beceri ve derece kazandıran öğretmenlere uygun tanıdık muamele manalı olduğu kadar vahimdir. Serencam yerine ilimiz eşkal ilçesi Sepetçioğlu Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı görevi başındayken dram tıpkı saldırıya düçar, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştır. Bu kapsam bizleri derinden üzmekte ve geleceğe yönelik endişelerimizi daha da artırmaktadır”

Gayret karşısında kuma gurur geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Sancaktaroğlu, “Içtimai ülkü haline gelen yol hadiselerine kuma kibir yetiştirmek ve hal çıkarmak, sorunun üstesinden gelinmesi için tartı kabul etmek elzemdir. Şu gerçeğin altını bir defa daha çiziyoruz. Eğitimcileri şiddetin hedefinde olan benzeri toplumun geleceği karanlıktır. Alçak benzeri sav olan şiddete hal bulunması amacıyla başta hükümet ve Milli Eğitim Bilimi Bakanlığı oluşmak için, herkesi elini taşın altına koymaya çağırma ediyoruz.” diye konuştu.

Kent merkezindeki lisede tahsil gören B.K. (17), cemaziyelevvel okuldan uzaklaştırıldığına dayalı belgeyi ahzetmek amacıyla müdür muavini Eren B’nin yanına gitmiş, B.K, burada tartıştığı Eren B’yi bıçakla omzundan yaralamıştı. Aziz B, tedavi altına alınırken, B.K. ile fenomen sırasında yanı sıra bulunan arkadaşı, polis güçleri ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Share: