e-YDS erte, Arabuluculuk Sınavı ilişki haset yapılacak

Ölçme, Latif ve Dubara Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, yarın Elektronik Ecnebi Vasıta Sınavı’nın (e-YDS), muamele haset ise Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınavı’nın yapılacağını bildirdi.

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, bu yılın serencam Elektronik Ecnebi Açacak Sınavı erte Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’daki e-sınav merkezlerinde İngilizce dilinde uygulanacak. 5 bin 81 adayın katılımıyla yapılacak sınavda bütün 352 personel görev matlup. e-YDS’bile adaylara 80 istifham üzere 180 an süre verilecek. Saat 13.45’te başlayacak e-YDS için adaylar, saat 13.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Arabuluculuk Sınavı 15 ilde yapılacak

Doğruluk Bakanlığı Arabuluculuk Sınavı ise 15 ilde, hep 46 bin 320 adayın katılımıyla yapılacak. Sınavda güvenlik karışma 6 bin 106 görevli düzlük matlup, 107 yapı ve 1871 salonda düzenlenecek sınav saat 10.15’te başlayacak. Adaylar saat 10.00’dan bilahare imtihan binalarına alınmayacak. Sınavda adaylara 60 soru amacıyla 90 dakika cevaplama süresi verilecek.

Kimlik kartını kaybeden, kimlik belgesi yoksuz veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar üzere ülke ve kaza eş müdürlükleri sınav günleri meydanda olacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Söz Ulu Ersoy, hafta sonu gerçekleştirilecek sınavlara girecek birlik adaylara başarılar, sınav görevlilerine üstelik kolay diledi.

Share: