Karton kutuyla gün tutulması heyecanı

Karton kutuyla güneş tutulması heyecanı

HAKKARİ – Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki öğrenciler, parçalı zaman tutulmasını karton kutu ve kök peçe camıyla yaptıkları düzenekle izlediler.

Doğa olayını geçenlerde kaldırmak isteyen Yüksekova 5 Mayıs İlk ve Ortaokulu öğrencileri üzere etkinlik düzenlendi. Okulun olgun silimleri öğretmenleri Erkan Kurtdiş ve Ebru Özen marifetiyle karton kutu ve kök maske camı kullanılarak yapılan düzenekle öğrenciler çağ tutulmasını izledi.

Öğrencilere ruz tutulmasını izlettirdiklerini tamlayan Ebru Ilgi, ” Türkiye’nin her yerinde gözlemlenebilen parçalı zaman tutulmasını Yüksekova’dahi birlikte gözlemlemeye çalıştık. Tarih filtresi, teleskop kabil aletlerimiz olmadığı üzere tutulmayı göstermenin ayrıksı benzeri yolunu aradık ve nesep peçe camını kullandık. Bu sayede öğrencilerimize parçalı sıra tutulmasının nasıl olduğunu kontrollü bir şekilde gösterdik” dedi.

Tüm Türkiye olduğu kadar Yüksekova’dahi bile tarih tutulmasını gözlemlediklerini anlatım fail Merve Ardil ise “Öğrencilerimiz ile birlikte biz da heyecanla bekledik. Tutulmayı öğrencilerimiz merakla izlediler. Bu aktiflik için emeği geçenlere teşekkürname ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Share: