İki talih ortada zaman tutulmasını kayda aldı

İki büyüklük arasında tarih tutulmasını kayda aldı

HAKKARİ – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ‘gezgin öğretmen’ ve ‘natür gözlemcisi’ kendisine tanınan Beklenti Bartın, Türkiye ve Irak beyninde mevcut Dağlıca bölgesinde Devir tutulmasını giderek kaydetti.

Tüm Türkiye’bile olduğu Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde üstelik vatandaşlar meraklı gözleri gök yüzünde yaşanan doğa olayına çevirdi.

Yüksekova’da ‘gezgin öğretmen’ olarak aşina Ümit Bartın, modüler Zaman tutulmasını ekipmanlarıyla kayda aldı. Yüksekova’nın Dağlıca bölgesine giden Ümit Bartın, “Burada Güneş’in haddinden fazla bereketli ayrımsız şekilde görüntülenebileceğini ve bu olaya böyle tıpkısı ortamda daha gani odaklanıp şahit olabileceğimi düşünerek Dağlıca bölgesine geldim. Saatlerimiz 12.40 gösterdiğinde çarçabuk alıcı ekipmanlarımla bu tabiat olayını görüntülemeye başladım. Çağ yavaş yavaş dip taraftan kapanıyordu ve saatlerimiz 2’ye akıllıcasına gittiğinde yüzdelik 40 büyüklüğünde kapandı neredeyse. Bu olayı görüntüleyebildiğim için çok mutluyum. Uygun anbean görüntüleyebildim” dedi.

Share: