Karı yangıncı sevdiği mesleği yapmanın mutluluğunu yaşıyor

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde yegâne kadın itfaiyeci olarak fariza yapan 23 yaşındaki Elif Müellif kol arkadaşlarıyla olaylara engelleme ediyor.

Musannif, lisenin ardından çığır arayışında olduğu dönemde itfaiyeci olmaya değişmeyen verdi. “Sebep benzeri karı itfaiyeci olmasın?” diye niteleyerek düşünerek terbiye hayatını buna göre şekillendiren Müellif, darülfünun tercihleri arasında yazdığı Giresun Üniversitesi Iyelik Himaye ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı eğitimini tamamladı.

Lüleburgaz İtfaiye Müdürlüğünde kestirmece 7 ay evvel itfaiye aracı eri kendisine görevine başlayan Müellif, takım arkadaşlarıyla cuşiş, kaymakamlık, taharri ve istirdat görevlerinde yöre sırada vadi alıyor.

Kalem Erbabı, AA muhabirine, itfaiyecilik mesleğini severek hesabına getirdiğini belirtti.

Meslek arayışı sırasında etkilendiği itfaiyeciliğe şişman bire bir hevesle nikbet saldığını anlatım fail Yazar, bu mesleği araştırdığını, eğitimini almaya değişmeyen verdiğini anlattı.

Eğitim hayatı sürecinde mesleğe başlayacağı ilk haset merakla beklediğini nâkil Yazıcı, “Kestirmece 7 aydır Lüleburgaz Belediyesinde itfaiye aracı eri adına fariza yapmaktayım. Benzeri itfaiye aracı istasyonunun önünden geçerken ‘Illet bire bir eş yangıncı olmasın?’ diye niteleyerek düşündüm. Sonrasında birlikte üniversitede dahi eğitim bilimi hayatımı bu şekilde ilerletmek istedim. Giresun Üniversitesinden çıkışlı oldum ve Lüleburgaz İtfaiye Müdürlüğünde görevimi adına getiriyorum.” diye konuştu.

Yazıcı, itfaiyeciliğin zorluğuna karşın severek yaptığı amacıyla çokça memnun olduğunu söyledi.

İnsan hayatına dokunmanın haddinden fazla pir tıpkı şey olduğunu vurgulayan Elif Edip şöyle devam etti:

“Onların da size teşekkür etmesi bile çok haza. Bittabi kim bunlar adamakıllı duygular. Kendimle çalım duyuyorum. Bu mesleği eden eş meslektaşlarımla da çalım duyuyorum. Tıpkısı ihbar aldığımızda coşkulu oluyoruz. İlk çünkü neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Bittabi benzeri ürkmek falan olmuyor kesinlikle çünkü işi şüphesiz yapmamız gerektiğini biliyoruz. Benzeri âdem da olsa hayvan bile olsa, onu idare etmek elbette kim birlikte mutluluk donör oluyor. Zira benzeri duygusal kurtarıyorsunuz. Çoğu insanın korktuğu hayvanlara siz dokunuyorsunuz yahut kaçtığı bilcümle olayları siz koşarak gidiyorsunuz. Yangına kimse girmez amma tığ bunu işimiz olduğu üzere istekle yapıyoruz ve istekle engelleme ediyoruz. Bunlar iyice hissiyat.”



Share: