Uzmanlardan müselles müstevli uyarısı

Uzmanlardan üçgen salgın uyarısı

Kış aylarında üçgen salgına dikkat

GAZİANTEP – Gaziantep’te kış mevsiminde enflüanza vakaları arttı. Hastanelerin dolup taştığı müstevli nedeniyle uzmanlar uyarılarda bulundu.

Gaziantep’te sevimsiz geçen şita aylarında üçgen müstevli adına bilinen rhinovirüs, influenza ve RSV hastalıkları artınca hastanelerde derya başladı. Gaziantep Özel HATEM Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Halil Kalli, akıbet günlerde çocuk ve yetişkinlerde art solunum yolu hastalıklarında çoğalma görüldüğünü belirterek uyarılarda bulundu. Dr. Kalli, rhinovirüs, influenza ve RSV salgınlarının benzeri arada görülmeye başlandığını belirterek özen edilmesi gerekenler konusunda bilgi verdi.

Kalabalık ortamlarda maske kullanımına ve ahali hijyenine ilgi etmenin en etkin tedbir olduğunu belirten Kalli, Çor başladıktan bilahare çabucak ilerlediği amacıyla evet dahi hastalık başladıktan bilahare evet dahi tekrardan aktive olduğundan belde kesinkes benzeri doktora görünüp septomatikte olsa benzeri otama almanın çok çokça ehemmiyet arz ettiğini tabir etti.

İç Hastalıkları Uzmanı Kalli, üçgen salgının belirtilerinin birbirine benzediğini hatırlatarak, “Serencam dönemlerde alelhusus sonuç bire bir ayda ülkemizde dolayısıyla Gaziantep’te üçgen salgın söz konusu, rhinovirüs, influenza ve RSV karışımıyla oluşan ayrımsız virüs adına bilinmektedir. Belirtileri birbirlerine benzemekle bu arada seçkin üçünde da geçit ağrısı, kibir akıntısı, hapşırma, büyüklenme tıkanıklığı ve meydanlık uzaklık dağ yüksekliği, öksürük, halsizlik, eklem ağrıları kabil semptomlar göstermektedir. O yüzden Covid-19 hastalığı ile karıştırılmaktadır. Amma bu hastalıklarda akciğer tutumu biraz birkaç olduğu amacıyla imdi ense solunum enfeksiyonum rahatsızlığı belirtileri verdiği amacıyla biraz henüz ferah seyretmektedir. Fakat bazı hastalarımızda akciğer tutumu gördüğümüz için tekrar önlemini kabul etmek zorundayız” dedi.

Hastalıktan korunma yolları

Bu gripten sığınma yolları karşı bilgiler paylaşan Dr. Kalli, “Bulaş yolu ve solunum hastalığı olduğu amacıyla alelumum damlacık yolu ile bulaşmakta, birbirimize yakın temas etmekten kaçınırsak şayet halk hijyenine çıktı ehemmiyet verirsek eğer hareketli ortamlara girmesek, şişko taşıma araçlarını kullanırken maske kullanırsak hastalığın bulaşını önlemekte bizim için çok makro bir yöntemdir” ifadelerini kullandı.

“Pekâlâ ayrımsız uzmana görünün”

Bu hastalığa yakalananların kategorik bir otama alması gerektiğinin altını çizen Dr. Kalli, “Çor başladıktan bilahare tezelden ilerlediği üzere evet üstelik çor başladıktan sonraları ya de tekrardan aktive olduğundan âlem kategorik benzeri doktora görünüp septomatikte olsa tıpkı tedavi ahzetmek çok çok önem genişlik etmektedir. Okulların dinlence olması hastalığın gidişatını ongun yönde seyretmiş olanaklı. Tatil döneminde site değiştirmenin sıkça olması tıpkısı zamanda dinlence döneminde oyun çocuklarının birbirleriyle daha fazla kaynaşması hastalığın doğacak ki dönemleri açısından geçmesini az buçuk elan uzatabilir” diye niteleyerek konuştu.

Share: