Karadeniz’in kalbi Samsun Terbiye ve Araştırı Hastanesi’nde atıyor

Karadeniz’in kalbi Samsun Terbiye ve Araştırı Hastanesi’nde atıyor

Prof. Dr. Meram Aslan: “Yılda 8 bin büyüklüğünde koroner anjiyografi yapıyoruz”

SAMSUN – Karadeniz Bölgesi’nin sağlık yükünü calip Samsun Yetişek ve Araştırı Hastanesi bünyesindeki Duygu Merkezi’nde 1 sene içerisinde 8 bin hastaya koroner anjiyo yapıldı. Kardiyoloji Uzm. Prof. Dr. Garaz Aslan, “Irak illerden hastalarımız geliyor. 7/24 yıldızlı bire bir şekilde mecmu bölgeye bakım vermekteyiz” dedi.

Bünyesinde bulundurduğu 2 sayı gösterişli bakım, 1 skor servis, 3 sayı koroner anjiyo ünitesi ile Karadeniz Bölgesi’nden ciddi aynı hasta çekici önsezi merkezi binlerce hastaya felah oluyor. Ehlihibre ekiple birlikte kalp aksesi, koroner anjiyografi, stent, balon eğreti, atrial septal defekt metres, transkatater kap değişimi, elektrofizyolojik ve ablasyon işlemlerinin yapıldığı ihtisas merkezine ivedili kalp aksesi vakalarına karşı bile tetikte bekliyor. Dalan 7/24 bakım veriyor.

“Karadeniz’in kalbi Yetişek ve Araştırı Hastanesi’nde atıyor”

Önsezi merkezi karşı hikmet veren Kardiyoloji Uzm. Prof. Dr. Meram Arslan, “His ve damar cerrahisi ait bunaltıcı hizmet servisimiz var. Önsezi merkezimiz Samsun’a ve Samsun çevresindeki illere hizmet ediyor. Ağır bire bir rahatsız yoğunluğumuz mevcuttur. Merkezimizde spesifik işler aşkın yapılıyor. Teşhis üzerine özellikle uzmanlaşmış bire bir ekibimiz mevcuttur. 24 saat bariz bir şekilde kamu bölgeye ihtisas krizleri üzerine bakım vermekteyiz. Hızlı tıpkı şekilde engelleme ediyoruz. Damarlarını da aceleci benzeri şekilde açarak hızlıca otama ediyoruz. Nazik tıpkı model olduğumuz ikna etmek isterim. Karadeniz’in kalbi Terbiye ve Araştırma Hastanesi’nde atıyor diyebiliriz” diye konuştu.

Yılda 8 bin tutkun

Hasta prosedür sayılarının çokça aşkın olduğunu belirten Aslan, “Yılda 8 bin kadar koroner anjiyografi yapıyoruz. Bunların 3’te 1’ine stent ve palavra geçici işlemlerini yapıyoruz. Batarya üzerine dahi sakil tecrübelerimiz var. ASD kapama kadar strüktürel ihtisas hastalıklarına etap üstüne yoğun tıpkı tecrübemiz var. Transkatater kap değişimini bölgemizde yapmaktayız. Bizden irak illerden gelen hastalarımız olmaktadır. Elektrofizyolojik çalışmalar ve ablasyon işlemlerini birlikte gerçekleştiriyoruz. Bilcümle bu verilere bakarsak âdeta Karadeniz’in kalbinin Samsun Terbiye ve Araştırma Hastanesi’nde attığını söyleyebiliriz. Biz burada yemeden içmeden asistan eğitimi vermiyoruz. Dar dışında gelen ara sıra arkadaşlara, kardiyologlara burada özellikli işlemler üzerine eğitimler vermekteyiz” şeklide konuştu.

Share: