Kalaba, zelzele bölgeleri için seferber oldu

Forma üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremlerin peşi sıra Cıvıl Cıvıl halkı yaraları kaldırmak için seferber oldu.

6 Şubat 2023 haset merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde art arda meydana gelen depremden etkilenen şehirlerde güçlü vatandaşların acısını yüreğinde hisseden Cıvıl Cıvıl halkı, müzaheret elini uzatabilmek için iri ayrımsız seferberlik başlattı. Kalaba Valiliği öncülüğünde ve AFAD’ın koordinasyonunda yürütülen arkalama faaliyetlerine, Kargaşa Büyükşehir Belediyesi, kaza kaymakamlıkları, ilçe belediyeleri, amme kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, patika odaları, sivil sosyete kuruluşları yaptıkları yardımlarla, düzenledikleri kampanyalar ile bindi verdi.

Yardımlaşma ve dayanışma konusundaki hassasiyetini, yaşanan hareket felaketinde gösteren Kargaşa halkı, depremin önceki dakikalarından itibaren harekete geçerek, hareket bölgesinde gerekseme duyulan battaniye, ısıtıcı, giysi, başmak, azık, su, süt kuzusu maması ve bezi, hıfzıssıhha ve günahsızlık malzemelerini arkalama cem merkezlerine ulaştırdı.

108 tır ve kamyon yer sarsıntısı bölgelerine gönderildi

Depremin meydana geldiği 6 Gücük Ay 2023 tarihinden itibaren yardım toplama merkezlerine doğrulama edilen acil ihtiyaç malzemeleri, şuana kadar 108 tır ve kamyon ile gelişigüzel başta Adıyaman başlamak için deprem bölgesindeki illere gönderildi.

370 gelişim makinesi ile araçlar hareket bölgesinde

Depremlerin meydana geldiği andan itibaren AFAD koordinasyonunda hesaplı çalışmalarda, özellikle Cıvıl Cıvıl Büyükşehir Belediyesi, kaza belediyeleri, amme hava ve kuruluşları ile özel sektörden gerçekleştirme edilen ve kazmaç, beko loder, greyder, yükleyici, lobet, vinç, arozöz, vidanjör, akarsu tankeri, cıvıl cıvıl jeneratör, alımlı, kamyon, dinamik esenlik aracından oluşan toplam 370 aksiyon makinesi ve muhtelif kurgu, sarsıntı bölgesine sevk edildi.

Bin 590 kişilik eksper grup ve çok sayıda gönüllü bölgelere gönderme edildi

Depremin geçmiş dakikalarından itibaren arama-istirdat ekipleri, esenlik ekipleri, UMKE ekipleri, ustalık ekipler, asayiş görevlileri, domestik bindi ekipleri, AFAD gönüllüleri, hareket makinesi operatörleri, enerji uzmanları ve nitelikli patika erbaplarından oluşan bütün 1.590 güç zaman kaybedilmeksizin yer sarsıntısı bölgesine gruplar halinde sevk edildi. Değişik taraftan, yapım ve enerji sektöründe ruh gösteren firmaların çalışanları ile çok sayıda aksiyon makinesi operatörleri, gönüllü yerine deprem bölgesinde fariza ahzetmek amacıyla İl Kıyamet ve Ivedili Nitelik Müdürlüğüne başvuruda bulunarak müzaheret için kolları sıvadı.

Depremin 4’üncü gününe büyüklüğünde 2 buçuk milyona andıran nakdi ihsan toplandı

İl Kıyamet ve Evgin Buut Müdürlüğü deposunda mevcut otağ, akak, battaniye, yastık, mutfak setinden oluşan hep 3 bin 264 facia malzemesi, zelzele bölgesindeki illere atıf edildi. Depremin önce anından itibaren depremzedelere nakdi yardımda yatmak vatandaşlar, kamuoyuna duyurulan Kalaba Valiliği bünyesindeki Kalabalık Kamu Hizmetlerini ve Sosyal hayatı Destekleme Derneğinin hesabına, 9 Küçük Ay 2023 tarihi itibariyle 2 milyon 474 bin 716 TL nakdi bağışta bulunuldu.

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Adıyaman’da eş güdüm görevinde

İçişleri Bakanlığı ve AFAD Başkanlığı yoluyla afetzedelerin zelzele bölgesinden tahliye edilme çalışmaları bile başlatıldı. Başlatılan boşaltma çalışmaları çerçevesinde illere gönderilecek afetzedeler üzere Ordu’üstelik üstelik tedarik çalışmaları, Kalaba Valiliği öncülüğünde ve AFAD’ın koordinasyonunda yürütülüyor.

Yine İçişleri Bakanlığı vasıtasıyla, depremden genişlik çok etkilenen illerden birisi olan Adıyaman’da görevlendirilen Ordu Valisi Tuncay Sonel birlikte buradaki koordinasyon görevini başarıyla yürütüyor. – KALABALIK

Share: