Kahramanmaraş’ta “Boyalı Güreş Festivali”ne hazırlıklar tamamlandı

Dulkadiroğlu Belediyesi marifetiyle birleştirme edilen ve 23 Eylül’bile gerçekleştirilmesi planlanan “Boyalı Güreş Festevali” için hazırlıklar tamamlandı.

Dulkadiroğlu Başkanı Necati Okay, yaptığı yazılmış açıklamada, rustik Boyalı Mahallesi’nde inşası tamamlanan ve önce müsabakalara aile sahipliği yapacak olan Boyalı Ermeydanı 500 sporcuya sülale sahipliği yapacağını belirtti.

Bölgenin zenginliklerini yöre plana çıkarma ve yaşatma namına birçok himmet ortaya koyduklarını nâkil Okay, “Bu çalışmalar kapsamında özellikle ata sporumuz güreşe ayrı aynı ehemmiyet verdik. Dereköy ve Boyalı mahallelerimizde planlı turnuvalar Türkiye genelinde gürültülü getirmektedir. Burada yapılan turnuvalar Türkiye Şampiyonaları şeklinde yapılmaktadır. Buradan hareketle bu mahallelerimize sporcularımızın ihtiyaçlarına müteveccih, modern ve büyük tesisler düz yazı ettik. Dereköy tesisinin açılışını Türkiye Şampiyonası ile yaptık. Burada da balaban bir turnuva düzenleyerek Boyalı Güreş Çeri Meydanımızı hizmete sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Okay, Alım Satım günü gerçekleştirilecek olan müsabakalara 500 pakt sporcusu, 200 üstelik köy güreşçilerinin katılacağını, Anadan Görme Spor Dalları Federasyonunun desteğiyle burada karye güreşçilerine dahi lisans çıkarılacağını aktardı.

Share: