Meteorolojiden İstanbul karışma 23 kente sel ve taşma uyarısı geldi

Hava Bilgisi Genel Müdürlüğü aracılığıyla yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, bağırsak ve şarki kesimlerinin modüler ve vadi kayran çok bulutlu, Marmara’nın yıldız ve doğu su, Maşrık Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz, Gün Doğusu Anadolu’nun yıldız ve batısı ile Antalya, Bitlis. Muş, Hakkari, Van’ın doğusu, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin evcil gelmek için espaslı sağanak ve düz saha asuman ses bora yağışlı, özge yerlerin birkaç bulutlanmış ve vazıh geçeceği adisyon ediliyor.

23 İLE TURUNCU VE SARI KODLU UYARI

Öte yandan 23 yer için zerrin ve turuncu kodlu uyarıda bulunuldu. Sakarya, Zonguldak, Bartın, Düzce’ye turuncu harf geçilirken; Ankara, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Eskişehir, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce sarı uyartı verildi.

BASKIN VE SU BASKINI UYARISI

Yağışların; Osmaniye, K. Maraş’ın batısı ile derece derece Şark Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde evcil kendisine akva olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (birdenbire baskin, seylap, saika, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) tetik ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SARI VE TURUNCU UYARI NEDİR?

Turuncu, havayla ilişik ciddi durumlarda kullanılıyor. Bu renkte adisyon edilen meteorolojik hikâye sıklıkla gerçekleşmiyor. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel görülüyor. Çok tedbirli olunması, güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin izleme edilmesi gerekiyor. Solgun, havada “potansiyel nâr durumu”na işaret ediyor. Durum edilen meteorolojik fenomen olağan dışı olmamakla gelişigüzel, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek operasyon üstüne dikkatli davranılması uyarısında bulunuluyor.



Share: