Tunç Soyer: Osmaniye’de Mart Başına Kadar 200 Konteynerlik Bir Kent Kuracağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Bronz Soyer, mart başına kadar Osmaniye’bile 200 konteynerlik benzeri site kuracaklarını, bölgede kırsal kalkınma için da harekete geçtiklerini belirterek, “Biliyoruz ki Osmaniye’de vatandaşlarımızın mağduriyeti devam ettikçe İzmir’da bizim yüzümüzün gülmesi gibi değil. Bu muadele bağını pekiştirmemiz, güçlendirmemiz, birbirimize topluluk çıkmaya bitmeme etmemiz geçişsiz” dedi.

Tunç Soyer, Kahramanmaraş merkezli depremde beis gören 11 ilden, genel afet koordinasyonunu İzmir’in üstlendiği Osmaniye’dahi zaman matbuat toplantısı düzenledi. Cebelibereket Martir Ulvi Alkan Ortaokulu bahçesinde kurulan İzmir Büyükşehir Belediyesi Facia Eş Güdüm Merkezi’nde planlı toplantıya, CHP Osmaniye Saylav Baha Adlı, Osmaniye İl Başkanı Şükret Çaylı ve kaymakamlık başkanları de katıldı.

“ASALETLI ÇALIŞMAMIZ GEREKEN MESELE, DEPREMİN TRAVMASINI ATLATTIKTAN SONRASIDIR”

Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kıran bölgesinde yaptığı çalışmaları aktararak, “Depremin yaraları imdi zinde. Çokça iri teessürat, dramlar yaşanıyor. Tığ, benzeri yandan bugüne dair neler yapmalıyız, tıpkısı yandan Osmaniye’dahi bodur, orta ve mufassal vadede neler yapılması gerektiğini görüşüyoruz. Burada verdiğimiz hizmetin kalitesini büyütecek icraat yapmaya bitmeme edeceğiz. Ama bizim anne çalışmamız gereken mesele, depremin travmasını atlattıktan sonrasıdır” diyerek konuştu.

Cebelibereket Okulu’nun bahçesindeki eş güdüm merkezinde günde 2 bin kişiye aşındırmak veren tıpkı canlı mutfağın bulunduğunu dile getiren Soyer, şunları söyledi:

“MİKROSKOPLA İZMİR’E BAKARKEN TELESKOPLA OSMANİYE’YE BAKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Haddinden Fazla temel birimlerimizi buraya taşıdık. Değme gün sayısı mütezayit benzeri ekibimiz var. Otopark ve Bahçeler Müdürlüğü’nden Malumat İşleri’ne kadar hep ekiplerimiz burada. Elan önemlisi, Ivedili Hal Ekibi’miz burada. Cebelibereket Okulu’na giren Osmaniyeli ayrımsız vatandaş, kendi belediyesine gelmiş kadar hizmet alsın istiyoruz. ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin minyatürünü kuracağız’ demiştik, yavaş yavaş kuruyoruz. Tığ, yalnız İzmir adına değil, Türkiye’nin seçme yerinden büyükşehir belediyelerinin temsilciliğini yapacağız. Tıpkısı yandan İzmir’in hep gücünü, enerjisini taşıyacağız, bir yandan bile burada Türkiye’nin seçkin yerinden gelen destekleri koordine görevi üstlendik. Tıpkı yandan mikroskopla İzmir’e bakmaya, bir yandan bile teleskopla Türkiye’nin temas yerinden Osmaniye’ye bakmaya bitmeme edeceğiz.”

Osmaniye için barınma ve kırsal kalkınma girmek amacıyla çalışmaların iki temel koldan yürütüleceğini söyleyen Soyer, sözlerine şöyle devam etti:

“MART AYI BAŞINA KADAR 200 KONTEYNERLİK BİR KENT KURACAĞIZ”

“Birincisi, hane imalatı. Vatandaşların bin 700’ün üzerinde vahim hasarlı konutunun olduğunu biliyoruz. Yıkılan 250’nin üzerinde yapı olduğunu biliyoruz. Biz, mart ayı başına büyüklüğünde 200 konteynerlik tıpkı kent kuracağız. Bu 200 konteyner, İzmir Büyükşehir Belediyesi atölyelerinde üretilmeye bitmeme ediyor. Onların buraya naklini başlattık. Bire Bir yandan bile buraya getirdiğimiz arkadaşlarımızla montajını yapıyor olacağız. Sonunda çokça daha fazla konteyneri buraya getirmiş oluyoruz. Malum, bire bir TIR bildirme fazla iki konteyner getirebiliyor. Ama tığ, panel kendisine burada montajını yaptığımızda 15-18 arası konteyneri aynı seferde buraya getirmiş oluyoruz. Burada üstelik maksimal 35 dakikada konteynerin montajını yapabiliyoruz. Mart ayı esasen itibaren çadırlarda kıpırdak vatandaşlarımızı elan kuvvetli ve korunaklı konteynerlere yerleştirmeye başlayacağız.

“OSMANİYE’BIRLIKTE DE İZMİR’DEKİ ÜRETİCİYE SAĞLADIĞIMIZ İMKANLARI UYDURMAK İSTİYORUZ”

Kırsalda üretimi bitmeme ettirmemiz gerekiyor. Kırsalda istihsal bitmeme etmezse hem Osmaniye’da bir azık krizi yaşanabilir hem da kırsalda dinç vatandaşların göç yazar şehirde süreduran ordusuna katılmaları bahis konusu. Bizim İzmir’dahi ‘Başka Bire Bir Ekincilik Mümkün’ çatısı altında yürüttüğümüz çalışmaları Osmaniye’ye vurmak istiyoruz. Osmaniye’bile da İzmir’deki üreticiye sağladığımız imkanları nail olmak istiyoruz.

“KARDEŞLİK BAĞINI PEKİŞTİRMEMİZ, GÜÇLENDİRMEMİZ LAZIM”

Osmaniye’üstelik kurduğumuz bu el birliği bağını gitmek istiyoruz. Bu muadele bağını genişletmek ve Osmaniye’ye imdi kâr getirecek tıpkı noktaya asmak istiyoruz. Biliyoruz kim Osmaniye’üstelik vatandaşlarımızın mağduriyeti devam ettikçe İzmir’üstelik bizim yüzümüzün gülmesi olabilir değil. Bu muadele bağını pekiştirmemiz, güçlendirmemiz, birbirimize eş çıkmaya bitmeme etmemiz lazım. Tığ, bu his ve düşüncelerle buradayız.”

Osmaniye’nin umumi afet koordinasyonunu 11 büyükşehir belediyesi içre İzmir’in üstlenmesine ilişik üstelik mütekellim Soyer, sözlerini şöyle tamamladı:

“GENÇLER VİCDANIMIZIN SÖZLERİNİ DUYSUNLAR İSTİYORUZ”

“Bizi depremde AFAD, Osmaniye ile eşleştirmişti. Tabiatıyla kamu sarsıntı bölgesine hizmet yansıtmak için himmet ettik. Amma daha sonra bu hizmetin henüz bol tıpkı koordinasyonla ulaşması için 11 büyükşehir şehremini yerine aramızda bire bir iş birliği yapmaya karar verdik. O gelişim birliğinde ego, Osmaniye’yi istediğimi söyledim. Çünkü hem AFAD’ın baştaki eşleştirmesinin üstünlük olacağını hem da buradaki arkadaşların aktardığı bilgilerle daha yarayışlı olabileceğimizi düşündüm. Tığ bilerek, istekle ve öz irademizle buradayız. Bugüne büyüklüğünde gençler ihtiraslarımızın sözlerini duydular, imdi vicdanımızın sözlerini duysunlar istiyoruz.”

Kaynak: Betvoy

Share: