Kahramanmaraşlı engellilerden Diyarbakır annelerine bindi ziyareti

Dağa kaçırılan çocukları için HDP memleket binası önünde oturma eylemi özne Diyarbakır anneleri döl nöbetini kararlılıkla sürdürüyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019’de başlattığı yerleşme eylemi, 1111’inci gününde bitmeme ediyor.

Sakat Halil Jandarma öncülüğünde Kahramanmaraş’tan gelen tahminî 20 engelli, ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren aileleri görüşme etti.

Ziyaretçilere evlatlarının dağa elbette kaçırıldığını anlatan aileler, terör örgütü PKK ile HDP’ye tepkilerini dile getirdi.

Ziyaretin ardından mütekellim Jandarma, Kahramanmaraş’tan anneleri konuşma yazar destekte mevcut olmak için geldiklerini söyledi.

Annelerin benzeri zaman geçmiş evlatlarına kavuşmasını temenni eden Açıkgöz, şöyle dedi:

“Nöbetteki annelerimizin yanında olduğumuzu tavzih etmek için geldik. Tanrı onların kaş ve yardımcısı olsun. Kimse nöbetteki annelerin gözünden ayrımsız felç yaş akmasını istemez.”

“Onların acısını kabullenmek amacıyla geldik”

Mânialı İkra İmalı, annelerin gözyaşının akmasına dayanamadıklarını aktardı.

Evlat nöbeti tutan asıl ve babaların takviye etmek, onlara destekte gezmek üzere geldiklerini anlatan İmalı, “Annelerimizin yanında olmak, onların acısını sarılmak için geldik. Onlar üzüldükçe bizler da üzülüyoruz. Seçkin ahit onların yanındayız. Annelerle görüşünce tıpkı acıyı ego birlikte hissettim. Allah annelerimize sabır ve pahal versin.” ifadelerini kullandı.

Evlat nöbeti tutan baba Süleyman Aydınlık da ziyaretten memnun olduklarını aktardı.

Feryatlarını mecmu dünyanın duyduğunu dile getiren Ziyalı, “Bu ziyaretten dolayı çokça duygulandık. Acımızı paylaştılar. Kendilerine minnettarız. Onlara teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.



Share: