MHP heyeti, Şebinkarahisar’da “Yavaş Yavaş 2023” toplantısı düzenledi

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde, “Yavaş Yavaş 2023 İlçe İlçe Ilam ve Tenvirat” toplantısı tevhit edildi.

MHP Ankara Mebus Erkan Haberal, Şehremaneti Firez ve İş Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Cumhur İttifakı yerine yaptıklarını anlattı.

Topluluk İttifakı’nın bugüne kadar “yapamaz” denilen seçme şeyi yaptığını belirten Haberal, “Cumhur İttifakı’nın hangi yaptığını biliyorsunuz. Cumhur İttifakı Türk bayrağını sunma yükseğe çıkartıyor. Azerbaycan’da, Afganistan’da, Pakistan’da, Irak’ta, Suriye’de, Katar’da, Kıbrıs’ta, Şarki Akdeniz’in hepsinde, Bosna’da, Sırbistan’da ve Almanya’da Türk bayrağını sunu yükseğe çıkartıyor.” diye konuştu.

Haberal, Halk İttifakı olarak seçmenlerinin verdiği desteğe olağandan müstahak olmaya çalıştıklarını aktararak, şunları kaydetti:

“Tığ bu inançla bazı şeyleri yaptığımıza inanıyoruz. Yaptık mı? Yaptık. Sizin sayenizde yaptık. Karabağ dümbelek alındı mı? Alındı, seçme yerde söylüyoruz. Semavi Vatan dedik mi? Dedik. 12 adalara bayrağımızı diktik mi? Diktik. Açamazsınız dedikleri Maraş’ı Kıbrıs’ta açtık mı? Açtık. Giremezsiniz dedikleri Suriye’ye girdik mi? Girdik. Bir şekilde ‘Yapamazsınız, orada Barzani var, Amerika var.’ dedikleri Yıldız Irak’a girdik mi? Girdik. ‘Libya’da ne işiniz var?’ dedikleri Libya’ya gittik. Onun sayesinde yaptığımız anlaşmayla tıpkısı kıta sahanlığı anlaşması yaptık. Onun sayesinde gemilerimizle yer yağı arıyoruz. Yapamazsınız dedikleri herhangi bir şeyi yaptık.”

Topluluk İttifakı’nda SELIM Fırka ve MHP arasında bire bir dava olmadığını vurgulayan Haberal, “Dört yılı güzeşte süredir Topluluk İttifakı’nda DOĞRU Öğür ve MHP arasında bildirme ufak bire bir sorumluluk duydunuz mu? Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Umumi Başkanımızın beyninde sunma ufak bire bir tartı duydunuz mu? Hep ‘yürü’ dedik, cembiye kabil saplandık hep hainlerin yüreğine. Ama Topluluk İttifakı yaptı bunu, sizin sayenizde yaptı.” diye niteleyerek konuştu.

Toplantıya, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, MYK üyeleri Bağımsız Milletvekili Bayraktar, Volkan Hanım ve Musa Hoşur ile Şebinkarahisar Şehremini Ömer Şentürk, MHP Giresun İl Başkanı Ertuğrul Gazi Konal, DOĞRU Öğür Şebinkarahisar İlçe Başkanı Nejat Okuyar, MHP Şebinkarahisar İlçe Başkanı Maksat Bölük, mahalle ve köy muhtarları ile partililer katıldı.

Share: