İstanbul’daki hallerde patates ve soğan bolluğu

İstanbul’daki hallerde patates ve soğan bolluğu

İstanbul’a kamyon kamyon patates, soğan geliyor

Sabık kamer 12 liraya ulaşan patatesin kilosu 7 liraya geriledi

Çözme esnafı: “Kumpir ve soğanda bolluğun süreceğini düşünüyoruz”

İSTANBUL – Kışlık hasadı bitmeme eden patatesler İstanbul’a ulaştırılıyor. Afyon, Nevşehir, Niğde kabilinden şehirlerden mevrut patatesler halde feyezan oluşturdu. Geçen kamer fiyatları 12 liraya büyüklüğünde sâdır patatesin fiyatı 7 liraya kadar düştü. Soğan ise 6 liradan satılıyor.

Kışlık hasadı bitmeme fail patates ve soğan bollaştı. Patates ve soğanın İstanbul’daki türlü bölgelerinde mevcut hallere sevkiyatları sürüyor. beher arkaç averaj 10 kamyon kumpir geliyor. Patatesler Afyon, Sivas, Nevşehir, Niğde gibi şehirlerden İstanbul’a ulaştırılıyor. Soğanlar ise Adana, Antalya, Ankara ve Amasya gibi şehirlerden geliyor. Sabık ay fiyatları 12 liraya büyüklüğünde ulaşan patatesin fiyatı 7 liraya kadar geriledi. Soğan fiyatları ise 6 liradan başlıyor. Yenibosna Çobançeşme’deki hal esnafı patatesin bollaşmasıyla fiyatların gerilediğini söyledi. Esnaflar, kumpir ve soğanın bu sene bol olmaya devam edeceğini söyledi.

“Sevkiyatlarımız mihnetsiz bire bir şekilde sürüyor”

Çözme esnafı Abdullah Dalcı, bu sene mahsüllerin bol olduğunu söyleyerek, ” herhangi bir sıkıntı yok. Halde patates 7-8 liralık, soğan bile 6-7 liradan satılıyor. Afyon, Nevşehir, Niğde gibi şehirlerden geliyor. Soğanda Amasya, Ankara kabilinden şehirlerden geliyor. Sevkiyatlarımızda temas yüklülük yok. Halimize günde 7-8 kamyon patates geliyor. 4-5 kamyonda soğan sevkiyatı oluyor. Bu yıl patateste baş döndürücü derecede bol, soğanda kumpir kadar verimli olmasa da rakamlar faziletkâr. Kumpir geçen ay 10-12 liralık civarındaydı” dedi.

“Günde sayı farkı 10 kamyon kumpir kuzuluk geliyor”

Tıpkı farklı nakız esnafı Cihan Sivritepe, patatesin bu yıl bol ve çoğalan olduğunu belirterek, “Sevkiyatlarımız sürüyor. Kumpir fiyatları da düştü. Hale günde 10-15 kamyon gelebiliyor. Patates fiyatları sabık hafta 10 liraydı şu anda 7-8 liraya kadar geriledi. Soğanda 6-7 liradan satılıyor. Fiyatların düşmesi bolluğa dayanıyor. Patateslerimiz Nevşehir, Sivas, Kayseri, Tokat gibi şehirlerden geliyor. Soğanda Adana ve Antalya taraflarından geliyor. Bu bolluğun devam edeceğini düşünüyorum, bu yıl çok artağan” ifadelerini kullandı.

Share: