CHP’li Gürer: “EYT’liler için emeklilik şartları 1999 öncesine çekilmeli”

CHP Niğde Mebus Ömer Fethi Gürer, emeklilikte hoşnutluk takılanlar (EYT) üzere emeklilik şartlarının, 1999 öncesine çekilmesini istedi.

Gürer, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Düzentileme ve Toplumsal Düzenlilik Bakanı Vedat Bilgin’in, EYT ve taşeron işçilerin kadroya alınmasına müteveccih açıklamalarını değerlendirdi.

EYT’lilere, 1999 yılındaki yasalı düzenlemeden önce belirlenen şartlara uygun namına haklarının tanınması gerektiğini tamlayan Gürer, bunun üzere değme formüle gerekseme olmadığını söyledi.

Zahmetli maaşlarındaki katsayının kötü çekilmesine kez açan düzenlemeden kaynaklı mağduriyetin dahi ortadan kaldırılması gerektiğini kaydeden Gürer, “EYT’liler üzere emeklilik şartları 1999 öncesine çekilmeli. Mütekait maaşları amacıyla uyma düzenlemesi yapılmalı. Bu kapsamda yer bağan zor maaşı de asgari sevap düzeyinde olmalı.” diyerek konuştu.

Gürer, Icra Vekili Bilgin’in taşeron işçilerin kadroya alınması konusundaki açıklamalarının, bu kesimde balaban ümit yarattığını dile getirerek, kamu gurur ve kuruluşları, KİT’ler ile belediyelerdeki eksiksiz taşeron işçilerin kadroya alınmasını irade etti. Gürer, “Kamu gelgel ve kuruluşlarında da tıpkısı çağcıl esirlik sürüyor. Faaliyet yaşamının bütününde sorunlar var ama kamuda sorunların bu büyüklüğünde yoğunlaşmasının, içtimai kerem kavramıyla açıklanabilir tıpkı yanı namevcut.” sözlerini harcama etti.

2023 yılı bütçe görüşmelerine yarın başlanacağını anımsatan Gürer, TBMM’dahi bütçe görüşmelerinin oluşturacağı yoğunluk içerisinde, himmet yaşamına ilişik düzenlemelerin yasalaştırılmasının yıl sonuna kadar elbet yetiştirileceğini sordu.

Share: