İskoçya’da çevreye zararlı duyum yitimi maddesi yasaklandı

İskoçya Millî Sağlık Kurumu (NHS Scot) karbon dioksitten 2 bin 500 kat henüz çok çevreye kötülük veren ve ameliyatlarda duyum yitimi için mergup ‘desfluran’ ünlü maddeyi zecren dünyada tıpkı ilki gerçekleştirdi.

Bir Krallık’a sadık dört ulustan biri olan İskoçya’nın hükümeti, zaman açıklama yaparak “İskoçya NHS, Birleşik Krallık’ta erdemli küresel istinas potansiyeline topluluk bire bir anestezik maddeyi kullanmayı bırakan geçmiş millî sağlık kurumu oldu. Faaliyetler sırasında anestezik kendisine kullanılan desfluran, karbondioksitten 2.500 bitirme henüz aşkın küresel ısınma (halk) potansiyeline sahiptir” ifadelerini kullandı. Bu yasaklamayla 1.700 evin yıllık kullandığı enerjinin ortaya çıkardığı emisyona muadil bir emisyonun engellediği rapor edildi.

TIBBİ AÇIDAN AKLA YATKIN VE GÜVENLİ ALTERNATİFLERAmeliyatlarda desfluran namına çevreye henüz bir iki dokuncalı, tıbbi açıdan uygun ve sakıncasız olan mütenavip anestezi maddelerinin kullanılacağı belirtilerek bu adımın, Millî Yeşil Hastaneler Programı’nın evvel eylemi olduğunun şeş çizildi. Programın Klinik Lideri Kenneth Barker atık bu adımla ilgili şunları kaydetti;”Hastaneler efdal miktarda atılmış üreten, karbon ve enerji tehlikeli alanlardır; bu nedenle hastanelerin çevresel etkilerinin azaltılması İskoçya’nın açık liyakatsiz (karbondioksit emisyonu) hedeflerine ulaşılmasında müspet ayrımsız fark yaratacaktır.””Hastalarımız her zaman geçmiş gelir, ancak artık sürdürülebilirliği ayn önünde bulundurarak klinik açıdan sakıncasız züğürt tedavisi kararları alıyor olmamız fenomenal.”

Share: