Dublin Havalimanı drone uçuşları sebebiyle gine kapatıldı

İrlanda’nın Dublin Havalimanı, dün drone uçuşları cihetiyle kısa süreliğine kapatıldı. Havalimanında son haftalarda sıkça yaşanan dron aktiviteleri sebebiyle uçuşların sekteye uğradığı belirtildi.

Dublin Hava Meydanı yetkilileri geçmiş açıklama yaparak albeni sahasında drone görülmesi sebebiyle havalimanının bodur tıpkı süreliğine kapatıldığını duyurdu. Açıklamada “Dublin Havalimanı’na 5 km mesafede drone almak vasıtasıyla gerçekleştirilen bu göz kırpmadan ve yasadışı cıvıltı sonucunda 3 pervaz yönlendirilmiş ve yolcular kıygın olmuştur” denildi.

Hava Meydanı yetkilileri sonuç haftalarda sık sık yaşanan bu duruma dikkat çekerek “Havaalanlarında ve etkinliklerde aksaklıklara neden olan drone’lar, bakir mevzuatla, alın drone teknolojisini yönetmekten sorumlu bir azamet kurumuyla ve henüz anif cezalarla ele alınması müstelzim eyalet çapında tıpkı sorundur” ifadelerini kullandı.HAVAYOLLARINDAN ANIF ELEŞTİRİRyanair Havayolları’nın CEO’su Michael O’Leary, çolpa olaydan sonraları İrlanda Eriştirme Bakanı Eamon Ryan’ı eleştirerek ‘ya tılsım alması ya üstelik incizap etmesi’ çağrısında bulundu. CEO O’Leary havayolunun cerrahi müdahale merkezinden görüntülü tıpkısı açıklama yapıp, müptedi olayın sonuç haftalarda yaşanan 6’ncı drone olayı olduğunu ve Ryanair’in uçaklarının apayrı havalimanlarına yönlendirildiğini belirtti.O’Leary, “Yarın bu Eriştirme Bakanı dünyaya daha çok güruh yaptığını söyleyecek, sonuç ilkokul ya birlikte şeş haftadır toplantılar yapıyor, bu arada Dublin Havaalanı Avrupa’dahi insansız albeni araçları tarafından en çok kesintiye uğrayan havaalanı” ifadelerini kullandı.

Share: