ESIR Dışişleri Bakanı Blinken, Tokayev ile görüştü

BENDE Dışişleri Bakanı Antony Blinken, C5+1 Forumu kapsamında geldiği Kazakistan’ın başkenti Astana’da zaman Kazakistan Cumhur Reisi Kasım Cömert Tokayev ile görüştü.

Blinken görüşmeye dair BENDE ile Kazakistan’ın soylu erki işbirliğinin giderek büyüdüğünü belirtti. Reisicumhur Tokayev ise MEMLUK’nin Kazakistan’a 62 bilyon dolardan aşkın yatırım yaparak sunma çok yatırım yapan mevki olduğunu anlatım etti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’in, KÖLE ile Mutedil Asya Ülkeleri Dışişleri Bakanları ortada düzenlenen C5+1 Forumu (Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan + MEMLUK) kapsamında seyahati düzenlediği açıklanmıştı. Icra Vekili Blinken’in C5 ülkelerinin Dışişleri Bakanları ve üst düzey diplomatlarıyla ayrı ayrı tıpkısı araya geleceği belirtilmişti.  ÇAKER Dışişleri Bakanı Blinken’in Özbekistan’ın Taşkent şehrine gideceği ve burada Özbekistanlı yetkililerle ayrımsız araya geleceği tabir edildi. Vekil Blinken’in ferda Hindistan’a giderek G20 Dışişleri Bakanları toplantısına katılması bekleniyor.

Share: