İskoçya Ustalık Direktörü Clarke: Türkiye, hele deplasmanda oynaması çetin ayrımsız rakip

“İyi bir atmosfer oluşmasını bekliyoruz”

“Umarım bu tarihi durumu taçlandırırız”

Andrew Robertson: İki topluluk amacıyla de mebzul tıpkı test olacaktır

– İskoçya hazırlıklarını tamamladı

Burak DÜZENTILEME – Serhat ÖZDEMİR/ DİYARBAKIR, – A Milli Ayak Topu Takımı ile yarın yüz yüze ati olan İskoçya Milli Takımı’nda egzersiz öncesi maharet yönetmen Steve Clarke ve topluluk kaptanı Andrew Robertson, düzenlenen basın toplantısına katıldılar. Açıklamaların arkası sıra İskoçya Milli Takımı maçtan önceki sonuç antrenmanını yaptı. Clarke, ” Türkiye, alelhusus deplasmanda oynaması ağır sıklet bire bir rakip. Oyuncularımın tıpkı de hakeza tıpkı atmosferi ve rakibi deneyimlemesini istedim” dedi.

Diyarbakır’dahi A Milli Ayak Topu Takımı ile ferda yüz yüze ati olan İskoçya Milli Takımı, Diyarbakır Stadyumu’na geldi. Buradaki basın toplantısı odasında basın mensuplarıyla tıpkısı araya gelen ustalık yönetmen Steve Clarke ve bando kaptanı Andrew Robertson, açıklamalarda bulundular.”İYİ BİR GAZ YUVARI OLUŞMASINI BEKLİYORUZ”İskoçya Beceri Direktörü Steve Clarke, Türkiye’nin hele deplasmanda oynaması sakil aynı rakip olduğunu söyledi. Clarke, “Oyuncularımın tıpkı dahi hakeza bir atmosferi ve rakibi deneyimlemesini istedim. Türkiye gelişigüzel ant oynaması tehlikeli ayrımsız rakip oldu. Tedbir maçı olsa dahi zorluk derecesi efdal ülkelerle kandırmak isteriz. Tedarik maçında 17 oyuncumu gidermek istiyorum. Oyuncularımın benzeri da böyle tıpkısı atmosferi ve rakibi deneyimlemesini istedim. Erte ongun tıpkı maç olacağını düşünüyorum. Tedarik maçlarında dolgunca ve etkili rakiplerle tavlamak istersiniz. Bizim de karşımızda ateş parçası tıpkı rakip var. İyi bire bir hava yuvarı oluşmasını bekliyoruz. Şu andan itibaren mebzul tıpkısı düz bizi karşıladı” dedi.”UMARIM BU TARİHİ DURUMU TAÇLANDIRIRIZ”Diyarbakır’ın ilk defa milli maça eş sahipliği yapmasıyla ilgilendiren sorulan soruya Clarke, “Burada oynayacak olmamız site amacıyla tarihi bir görüngü. Umarım iki takım adına yeterince mebzul bir yarışma izletip, bu tarihi durumu taçlandırırız” yanıtını verdi. Clarke, Türkiye ile en üst 62 yıl geçmiş karşılaşma yaptıklarını hatırlatarak, “Türkiye ile haddinden fazla çok maç yapmadık. Elemelerde veya kuralarda balya gelmedik. Serencam maçta bildiğimiz kadarıyla yenilmişiz. Yarın bakalım rövanşı kuşkusuz yapacağız” değerlendirmesini yaptı” diyerek konuştu.ROBERTSON: İKİ KISIRLAŞTIRMA İÇİN BIRLIKTE İYİ BİR SINAV OLACAKTIR

İskoçya Milli Takımı’nın kaptanı, Liverpoollu savunma oyuncusu Andrew Robertson ise iki ülkenin da benzer seviyelerde olduğunu ifade etti. Robertson, “Heyecanlı atmosferde ayartmak seçkin devir ağırlık. Önümüzde mart ayında başlayacak Avrupa Şampiyonası Elemeleri var. İki mızıka dahi bu elemelere hazırlık anlamında kendini toparlamak ve oyununu yetiştirmek üzere bol bire bir karşılaşma yayımlamak isteyecek. İki takım üzere de iyi benzeri imtihan olacak. Mart ayında başlayacak Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nden evvel Türkiye kabil metanetli benzeri rakiple karşılaşma yaparak kendimizi yer bol şekilde hazırlamaya çalışacağız. Seçme devir böyle olmuştur. Edvar Söyüncü yıllardır Leicester City’üstelik en üst seviyede başarım gösteriyor. Saz Şairi Bilisiz çokça birinci sınıf benzeri oyuncu. Liverpool savunmada sorunlar yaşarken geldi ve bu sorunları çözmemizde çok havari oldu. Kendisi dinç yaşına karşın oldukça veri ayrımsız aktör. Kendisini iyi tıpkı kariyer ve ati bekliyor” ifadelerini kullandı.

Share: