Hatay’ın Lezzetleri Diyarbakır’a Taşındı

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Diyarbakır’üstelik düzenlenen “4. Mezopotamya Tatbilir ve Yöresel Lezzetler Fuarı”nın saygınlık konuğu oldu.

ALZ Diyarbakır Mezopotamya Arsıulusal Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu sene 4’üncüsü planlı ve Hatay’ın itibar konuğu olduğu fuarın açılışına HBB Başkanı Lütfü Çarpışma katıldı. Belediye başkanları, sivil sosyete kuruluşları, dernekler ve birçok kaynak temsilcisinin katıldığı fuarın açılışı Antakya Medeniyetler Korosu’nun ayrımlı dillerde seslendirdiği nağme, ırlamak ve ilahiler ile başladı.

Fuarda mütekellim Başkan Cidal, şunları söyledi:

“Fuarı çok iyicene ve Diyarbakır’ı üstelik çok mütekâmil buldum. Hatay’ın sevgisini, güzelliklerini, birikimlerini, her din ve mezhebin tıpkı arada olduğu ve bunu yaydığı Medeniyetler Koromuzu dahi buraya getirdik. Hatay’ımızın gastronomisi bile fuarımızda adamakıllı bir şekilde vadi alıyor. Hatay’ın seçkin yemeklerini ve mezelerimizi misafirlerimiz ile paylaşıyoruz. Emeği sabık herkese teşekkür ederim.

“İKİ KADİM ŞEHRİN BULUŞMASI ONUR VERİCİ”

Diyarbakır ve Hatay iki bayrı site. İki bayrı şehrin buluşması haysiyet donör. Umarız bu ticarete, turizme, gastronomiye ve bölgemizin huzuruna katkı sağlar. Birçok site ve şirketler dahi burada. Hep bunlar Diyarbakır’a iktisat, ülkemize de hayat olarak dönsün. Bütün coğrafyamızın huzura, birliğe, bütünlüğe ve kardeşliğe ihtiyacı var. Ülkemiz çok yoruldu. Coğrafya kaderimiz derler amma makus kaderden geçmek, bağlanak ve kardeşlik içerisinde el ele geleceğe çapmak lazım.”

Hatay’ın çokça hususi tıpkısı şehir olduğunu üstelik sözlerine ekleyen Uğraş, “Hatay bugüne büyüklüğünde 13 medeniyet ve 27 kültür taşımış. Asırlarca ticaret merkezi olmuş. İlklerin yaşandığı dayanılmaz tıpkı kent. Şehrimizde 600’ün üstünde yemek çeşidimiz var. Yemekle birlikte saraka çeşitlerimiz ve tatlılarımız de var. Hatay’de insanlarımız kardeşçe kuşkusuz yaşıyorsa dünyadaki insanlarımız birlikte el birliği kültürüyle yaşa ve gelecek nesillere barışı ve huzuru müjdelesin” dedi.

55 ayrımlı ilden 167 firmanın ürünlerinin sergilendiği fuarın kapıları, 20 Son Teşrin gününe çatışma ziyaretçilerine münhal olacak.

Share: