İran bankacılık sistemine talih dışından erişimi kesti

İran resmi ajansı IRNA’nın bildirdiğine göre ülkenin bankacılık sistemine haricen muvasala eğreti olarak kesildi. Kısıtlamaların, siber tehditlerin engellenmesi üzere mezun makamların tavsiyesi üstüne uygulandığı tabir edilen haberde henüz fazla hikmet verilmedi.

Son yıllarda İsrail’in suçlandığı bir dizi film siber saldırıyla yüz yüze küsurat İran, İsrail’e müteveccih siber saldırılar düzenlemekle suçlanıyor.

Ne olmuştu?

İran’ın suçlandığı siber saldırıların sonuncusu, 14 Haziran’da İsrail merkezli siber asayiş firması “Check Point Research” vasıtasıyla açıklamıştı. Açıklamada, benzeri etiket avı saldırısında bozuk İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ve ABD’nin eski Tel Aviv Büyükelçisi karışma arka düzem İsrailli ve ABD’li yetkililerin hedef alındığı ve İranlı oldukları anlayış edilen elektronik beyin korsanlarının ara sıra yetkililerin e-sefer yazışmalarını ele geçirdiği kaydedilmişti.

İran’da ise serencam olarak 27 Haziran’da, Huzistan eyaletinde ülkenin sunma şişman çelik şirketlerinden biri siber saldırıya yakalanmış, saldırının peşi sıra şirkete ilgilendiren üç tesiste üretimin durdurulduğu duyurulmuştu.

Microsoft, İsrail’e müteveccih siber saldırıları durdurduklarını açıkladı

İsrail’de amme kurumlarına siber çevik

İran oran televizyonuna siber hücum

Share: