İlkokul öğrenciler depremzede çocuklar için ördükleri atkıları Karaman’a gönderdi

Ankara’nın Polatlı ilçesinde Şehit Abdullah Erkmen İlkokulu 2/C sınıfı öğrencileri, balaban tıpkı el birliği örneği göstererek Karaman Toyluk ve Spor İl Müdürlüğüne mecbur yurtlarda mütezayit depremzede dallar üzere yoğurt kovalarından atkı ördü.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin yaralarını çalmak için parçalanmamış Türkiye seferber olurken, Polatlı Şehit Abdullah Erkmen İlkokulu öğrencileri dahi balaban ayrımsız tesanüt örneği gösterdi. Dershane öğretmeni Meryem Şimşek’in başlattığı ‘Kovadan Atkı Yapma’ etkinliğine katılan minik öğrenciler, yoğurt kovalarını kullanarak ördükleri atkıları ve yazdıkları mektupları Karaman Bilgisizlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda artan depremzede öğrencilere gönderdi. Karaman’da ruhlu aynı arkadaşının toplumsal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile hakeza bir etkinlik düzenlediklerini tamlayan Şimşek, “Hareket olduğu günden beri hepimiz icap maddi, gerekse manevi namına depremden etkilenen vatandaşlarımıza havari olmaya çalıştık. Ego tıpkısı öğretmen olarak, öğrencilerimin üstelik bu arkalama faaliyetlerine katılmaları gerektiğini düşündüm. Ankara Polatlı Martir Abdullah Erkmen İlkokulu 2/C sınıfı öğrencileri ‘Kovadan Argaç Yapma’ etkinliği ile yoğurt kovalarından atkı örerek depremzede arkadaşlarının yüzlerini güldürmek istediler. Bu sayede öğrencilerim sıklet, yardımlaşma, duygudaşlık kurma, sıhhat kabil değerleri birlikte yaparak yaşayarak öğrenmiş oldular. Yavrularımızı bu hassasiyetlerinden ötürü canı gönülden tebrik ediyorum. Örülen atkılar umarım depremzede çocuklarımızı ayrımsız nebze dahi bahtiyar olmalarına miftah peki” dedi.

Karaman’da Nefise Şehriyâr Kız Yurduna vasıl argaç ve mektuplar ise, ensiz yetkilileri aracılığıyla planlı yapılanma ile depremzede çocuklara dağıtıldı. – KARAMAN

Share: